Belediyelerde kardeşlik dönemi başlıyor!

Belediyelerde kardeşlik dönemi başlıyor!

GÜNDEM Haberleri

Hükümetin başlattığı yeni çalışma ile yeni kurulan büyükşehir belediyeleri eşleştirilerek, bilgi ve tecrübe aktarımı sağlanacak.

Hükümet, yerelde kurumsal kapasiteyi güçlendirmek için çalışma başlattı.İçişleri Bakanlığı koordinatörlüğünde, birçok bakanlık ve kamu kurumunun ortaklaşa yürüttüğü yerelde kurumsal kapasitenin güçlendirmesi programı ile mevcut ve yeni kurulan büyükşehir belediyeleri eşleştirerek, bilgi ve tecrübe aktarımı sağlanacak.Eşleştirilen belediyeler arasında hazırlanacak programa göre de toplantı, eğitim, çalıştay ve ziyaretler gibi faaliyetler yapılacak. Bu kapsamda mevcut belediyeler ile yeni kurulan belediyeler arasında koordinasyon sağlanacak.
Ayrıca belediyelerin hizmetlerine standart getirilerek merkezi bir altyapıya kavuşması sağlanacak. Belediye hizmetlerinden elektronik ortamda yararlanması için Bulut Belediye Projesi ile merkezi bir altyapı oluşturulacak. nbsp;

Ebru KARATOSUN/Türkiye Gazetesi

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...