Bekle gör bitti!

/ Kaynak: İHA
Bekle gör bitti!

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Manisa'da düzenlenen 'Değişen Dünya Düzeninde Türkiye'nin Rolü' konulu konferansta konuşan Ahmet Davutoğlu, "Hangi dosyayı açarsanız artık orada bizim bir görüşümüz var... Bu tarih hızla akarken bekle gör politikası izlenemez. Bundan sonra tarih bizim irademizle akacak" diye konuştu.

nbsp;Manisa'da 'Değişen Dünya Düzeninde Türkiye'nin Rolü' konferansına katılan Dışişleri Bakanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, önemli açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin tarihi değerlerinden bahseden Davutoğlu, "Kafkaslar'da Balkanlar'da her bir şehidimizin mirasını göz önüne alarak yataktan kalkıyoruz. Acaba bu mirası hakkıyla savunacak fiillerde bulunduk mu diye her sabah soruyorum. Son 7 gün içerisinde 2 gece üst üste aynı yatakta kaldığım olmadı. Bunu bir meziyet olarak zikretmiyorum. Eğer bir zulüm varsa ve biz o zulmü durduramıyorsak, bayrağımızı eksik olan herhangi bir mekanda dalgalandıramıyorsak bu makamı hak etmiyoruz" dedi.

##tgvideo##


FETRET DEVRİ BİTECEK
Türkiye'nin dünyada her mesele hakkında artık görüşü olduğunu vurgulayan Davutoğlu, şunları kaydetti: "Çevre bölgelerde bizim haberimiz olmadan yaprak dahi kımıldamazsa işte o zaman geleceği inşa edemeyiz. Bizim dış politikamızı iddialı bulanlar aslında şunu demek istiyor; 'niçin bu kadar öne çıkıyoruz?' Bu tarih hızla akarken 'bekle gör' politikası izlenemez. Bu tarih hızla akarken hele bir durayım nefes alayım dediğinizde çark sizi öğütmeye başlar. Bundan sonra tarih akarsa bizim irademizle akacak. 'Yeni Osmanlıcılık' yaftasını yakıştıranlar, diğer halkları bize karşı kışkırtmak için provokasyon yapıyor." Çözüm sürecini değerlendiren Bakan Davutoğlu, "Devlette hücre yenilenmesi yapıyoruz. İnşallah bu süreç, fetret devrini bitirecek. Fetret yok edildiğinde, ayağımızdaki prangalardan biri kalkacak" diye konuştu. AB'ye de rest çeken Davutoğlu, "AB yolumuzu açarsa başımızın üstünde. Açmazsa, onlar yoluna, biz yolumuza. Herkes nereye gidecek göreceğiz" ifadelerini kullandı.




nbsp;Bekle gör bitti!
Salihli Kazak Türkleri Derneği'ni ziyaret eden Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Kazak çadırında yöresel yemeklerden tattı. nbsp;


GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...