Bekir Bozdağ, 'Türkiye ve Filistin Dayanışma Vakfı kurulacak'

/ Kaynak: CHA
Bekir Bozdağ, 'Türkiye ve Filistin Dayanışma Vakfı kurulacak'

GÜNDEM Haberleri  / CHA

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, katıldığı iftar yemeğinde Türkiye ve Filistin Dayanışma Vakfı'nın kurulacağını söyledi.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Filistinli Esirler ve Aileleri Dayanışması'nın iftar yemeğinde, Türkiye ve Filistin Dayanışma Vakfı'nın kurulacağını söyledi. Tarihi bir akşamda bir arada olduklarını belirten Bozdağ, "Bu vakıf önemli bir vazifeyi yerine getirerek, esir bulunan Filistinlilere ve onların ailelerine yardım yapacak" dedi. Sepetçiler Kasrı'nda Diyanet İşleri Başkanlığı himayesinde Filistinli Esirler ve Aileleri Dayanışması iftar yemeği düzenlendi. İftar yemeğine Başbakan Yardımcısı Bozdağ, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez ve Filistinli yetkililer katıldı. Yemeğin ardından konuşan Başbakan Yardımcısı Bozdağ, "Bu akşam burada bulunanlar, Türkiye - Filistin Dayanışma Vakfı'nın kuruluşuna tanıklık etmekte. Belki bir kısmı bu vakfın kurucu üyeleri olacak. Diğer kısmı da yardımları ile bu vakfın yardımcılarının Türkiye'nin dört bir yanında çoğalmasında katkıları bulunacak. Bu yüzden tarihi bir akşamda tarihi bir toplantıda birlikteyiz. Bu vakıf, çaresiz ve yalnız kalan Filistinlilere destekte bulunacaktır. Filistinliler İsrail'in hapishanelerinde esir bulunmaktadır. Sadece İsrail hapishanelerinde değil, kendi öz yurtlarında Filistinliler esir bulunmaktadır" şeklinde konuştu. Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez ise, "Yüce dinimizin bizi birleştiren esaslarıyla birlikte bu kadar musibetle karşılaştıkları halde hala neden farklı bölgelerde farklı hükümetler, farklı devletlerde hala neden kalpler parçalanmış, bunu anlamakta zorluk çekiyorum. Bu durum oradaki kardeşlerimize iletilsin. Ramazan ayında bütün müminler ayrı bir hüzün içinde. Çünkü Bağdat'ta, Suriye'de, Mısır'da, Filistin'de, Myanmar'da, Doğu Türkistan'da, dünyanın muhtelif yerlerinde Müslüman kardeşlerimizin çektikleri ızdırapları hep birlikte hissettik. Bugün bu iftar sofrasında aslında çok önemli bir temel atmak için bir araya geldik. Bu temel kürek ve harç ile değil gönül ile atılacaktır. Bu da Filistin Büyükelçisi'nin hazırlamış olduğu ve bize getirdiği bir vakfın kuruluş temelidir" diye konuştu. nbsp;
GÜNDEM
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...