Bekir Bozdağ, 'BM ancak ölüleri sayıyor'

Bekir Bozdağ, 'BM ancak ölüleri sayıyor'

GÜNDEM Haberleri

Bekir Bozdağ katıldığı Uluslararası Kabartma Kur'an Hizmetleri Birliği İstişare Toplantıları açılış töreninde Suriye ve Mısırla ilgili açıklamalarda

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Beylikdüzü Belediyesi'nin ev sahipliği yaptığı Uluslararası Kabartma Kur'an Hizmetleri Birliği İstişare Toplantıları açılış törenine katıldı. Birleşmiş Milletler'in bunca kan akarken toplantı yaptığını ancak karar alamadığını söyleyen Bozdağ, "Ne yapıyor bu Birletmiş Milletler; ölüleri sayıyor. Kaç tane Mısır'da ölü var, kaç tane Suriye'de ölü var, size rakamları verebilirler." dedi. nbsp;Beylikdüzü Belediyesi Kültür Merkezi'nde görme engelli vatandaşlara kabartma Kur'an-ı Kerim hizmeti veren Uluslararası Kabartma Kur'an Hizmetleri Birliği İstişare Toplantıları açılış töreni yapıldı. Görme engelli Sadık Abbasi'nin kabartma Kur'an-ı Kerim'den Abese suresini okumasıyla başlayan törene Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı Feyzullah Kıyıklık, AK Parti Milletvekili Gülay Dalyan, Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun, Beylikdüzü Kaymakamı Ahmet Mesut Demirkol, Beyazer Derneği Genel Başkanı Lokman Ayva, Kabartma Kur'an Hizmetleri Geçici Başkanı Selahattin Aydın ve farklı ülkelerden birçok görme engelli katıldı.


Programda konuşan Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, asıl engelin gözlerin gördüğü halde görmemesi olduğunu ve engelli bakış açısının Müslümanları rahatsız ettiğini, İslam dünyasında bir çok gözyaşı ve ıstıraba neden olduğunu söyledi. Bozdağ, "Bugün Suriye'de 100 binden fazla Müslüman öldürüldü. Geçenlerde hep beraber tanıdık olduk görüntüleri yayınlandı ve orada kimyasal silah kullanılmak suretiyle çocuklar kadınlar masun insanlar bin 300'den fazla insan tüm Dünyanın gözü önünde adeta canlı yayında öldürüldü. Yine Mısır'da aynı şey söz konusu Mısır'da da Esma keskin nişancının ateş açması sonucu hedef oldu. Binlerce insan başka zalimin kurşunlarına hedef olarak hayatını kaybetti. Başka yere bakıyorsunuz cami çıkışında Lübnan'da camide bombalar patlıyor insanlar hayatını kaybediyor. Irak'ta öyle başka yerde öyle Allah aşkına elinizi vicdanınıza koyun." ifadelerini kullandı.


Yaşananların insanları rahatsız etmediğini belirten Bozdağ, "Geçenlerde sayın Başbakanımız Mısır'da şehit edilen Esma'nın ve Suriye'de hayatını kaybeden diğer insanların durumu dile getirilince samimi gözyaşlarını tutamadı. Ama bir başka siyasetçi çıktı, 'Bu çaresizliktir' dedi, 'zavallılıktır' dedi. 'Çocuk gibi ağlama' dedi. 'Ben olsam ağlamam' dedi. Ağlamak ne zamandan beri zavallılık oldu? Ne zamandan beri çaresizlik oldu? Ağlamak adamlıktır, ağlamak merhametli olmanın işaretidir." şeklinde konuştu.


İnsanlar ölürken, öldürülürken yorumlarla, çıkarlarla hadiseye bakanların engelli bir bakış açısına sahip olduğunu ifade eden Bozdağ şöyle devam etti: "Onların gözleri var görmüyor kulakları var duymuyor kalpleri var bundan ıstırap duymuyor. Onun için herkesin bu olaylar karşısında artık renk, dil, din farkının bir tarafa konup insanca bir duruş ortaya koyması lazım. Birleşmiş Milletler bunca kan akarken toplantı yapıyor karar alamıyor. Buradan soruyorum ne yapıyor bu Birletmiş Milletler ölüleri sayıyor. Kaç tane Mısır'da ölü var. Kaç tane Suriye'de ölü var size rakamları verebilirler. Peki Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Beyannamesi niçin var? İnsan Hakları Avrupa Sözleşmesi niye var? İnsan haklarını korumak için var. Buradan soruyorum İnsan Hakları Sözleşmesi ve Birlemiş Milletler İnsan Hakları Beyannamesi öldürülenler Müslüman olduğu zaman insan hakları ihlal edilmiyor mu? Sözleşme hükümlerinin ihlal edilmesi için öldürülenlerin gayri Müslim olması mı gerekiyor. Mısır ve Suriye'de öldürülenler kimyasal silah kullanılarak öldürülenler gayri Müslim olsaydı Birleşmiş Milletler biraz daha inceleyelim, biraz daha araştıralım diyecekler miydi?"

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...