Bedelli askerliğe kur ayarı

Düzenleyen:
Bedelli askerliğe kur ayarı

GÜNDEM Haberleri

Milli Savunma Bakanlığı'nın Asker Alma Yönetmeliğinde yaptığı bazı önemli değişiklikler Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre dövizle askerliğe kur ayarı gelirken, bedelliden vazgeçenlere yeniden hak verildi. Öte yandan kurada çıkmayanların ise yeni bir başvuru hakkı olmayacağı öğrenildi.

MSB, bedelli askerlik başvurusu konusunda düzenlemeye gitti. Bununla beraber dövizle askerlik için de kur ayarı dikkat çekti. Karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

BEDELLİ VE DÖVİZLE ASKERLİK İÇİN YENİ KARAR RESMİ GAZETE'DE

Asker Alma Yönetmeliğinde yapılan değişiklikle artık dövizle askerlikte güncel kur hesaplanacak.

Bedelli askerliğe müracaat ettiği yıl içinde vazgeçenlerden aynı yıl içinde yeniden yararlanmak isteyenlerin başvuruları kabul edilecek.

Resmî Gazete'de yayımlanan yeni yönetmeliğe göre, milletvekili seçilenlerden askerlik hizmetini yapmamış olanların, üyelikleri devam ettiği sürece yoklama kaçağı veya bakaya olsalar dahi her türlü askerlik işlemleri ertelenecek.

Bedelli askerliğe müracaat ettiği yılın son başvuru tarihinden sonra vazgeçenlere ise yeni bir başvuru hakkı verilmeyecek. Ayrıca, kurada çıkmayanların da yeni bir başvuru hakkı olmayacak.

Dövizle askerlik hizmetinden faydalanacak yükümlülerin ödeyeceği miktar, güncel kur üzerinden hesaplanacak.

Buna göre, dövizle askerlik hizmetinden faydalanacak yükümlülerin ödeyeceği miktar, Merkez Bankasınca döviz miktarının yatırılacağı gün tespit edilen avro alış kuruna göre belirlenecek. Mevcut düzenlemede ise yılın ilk günü tespit edilen kur esas alınıyordu.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...