Bedava benzin mazot vaadiyle dolandırıyorlar!

- Güncelleme:
Bedava benzin mazot vaadiyle dolandırıyorlar!

Gündem Haberleri

Dolandırıcıların yeni yöntemi ‘Petrol Ofisinin 81. yılına özel olarak akaryakıt hediyesi kazandınız, hediyenizi almak için aşağıdaki linki tıklayın’ SMS’leri oldu. Gelen linki tıklayanın ise banka hesapları boşaltılıyor. Petrol Ofisi, hukuki süreç başlattı.

KAAN ZENGİNLİ'NİN HABERİ

Her gün yeni bir yöntemle karşımıza çıkan dolandırıcılar bu kez Petrol Ofisi markasını kullanarak vatandaşların cebine göz dikti. Son bir haftadır birçok kişinin cep telefonuna ‘Petrol Ofisinin 81. yılına özel olarak akaryakıt hediyesi kazandınız, hediyenizi almak için aşağıdaki linki tıklayın’ mesajları gitmeye başladı. Dark Web’den cep telefonu verisi satın alan sahtekârlar bu yolla binlerce kişiye ulaşmayı başardı. Petrol Ofisi logosunu kullanarak güven sağlayan dolandırıcılar “Bu mesajı 20 arkadaşına gönder ve linki tıkla” yöntemiyle mesajların yayılmasını sağladı. Dolandırıcıların bu yöntemle cep telefonlarına dosya indirdikleri ve kişilerin bilgilerini ele geçirdikleri ortaya çıktı. Mesajlardaki linki tıklayanların cep telefonlarına ‘truva atı’ programlar indiği belirlendi. Bu program sayesinde dolandırıcıların kişinin banka hesaplarına ulaştığı belirtildi. Kurbanın cep telefonuna uzaktan erişim sağlayan dolandırıcılar fatura üzerinden cep telefonu alarak hat sahibini borçlandırdığı da ifade edildi. Petrol Ofisi yetkilisi “Yüzlerce şikâyet alıyoruz. Hukuki süreç başlatıldı” dedi. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...