BDP'nin okul boykotu rağbet görmedi

/ Kaynak: CHA
BDP'nin okul boykotu rağbet görmedi

GÜNDEM Haberleri  / CHA

BDP ve DTK tarafından anadilde eğitim için okulları bir hafta boykot kararı Şırnak'ta rağbet görmedi.

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) ve Demokratik Toplum Kongresi (DTK) tarafından anadilde eğitim için okulları bir hafta boykot kararı Şırnak'ta rağbet görmedi. İlde öğrencilerin yüzde 70'i okula giderken, Şırnak Valisi Hasan İpek, boykot kararına Şırnaklı çocukların uymadığını söyledi. Vali İpek, "Şırnaklı, artık 30 yıldan beri bıktı, her taraftan sıkıştırılıp azarlanmaktan ve bunlara uymayacaklar inşallah. Türkiye'de okullar nasıl ise burada da onun gibidir. Normal eğitim öğretimimiz devam ediyor." dedi.BDP ve DTK tarafından açıklanan bildiride, anadilde eğitim için bir haftalık eğitim boykotu için çağrı yapılmıştı. Eğitim alanında yapılan boykot Şırnak'ta rağbet görmedi. Sabah saatlerinde okulların yolunu tutan öğrenciler, sınıflarına geçerek sıralarına oturdu. İlk hafta, öğrencilerin okulların yolunu tutmasıyla beraber, öğretmenler tarafından öğrencilere kitapları dağıtıldı. Şırnak'ta okulun ilk gününde öğrencilerden yüzde 70'i okula giderken, geri kalanı memur çocuklarının tatilden dönmediği ve batı illerine fındık gibi iş alanlarında çalışmaya gittikleri ve daha dönmedikleri belirtildi. nbsp;
Vali Hasan İpek, 2013-2014 eğitim öğretim yılının açılışı ile ilgili yaptığı açıklamada, Şırnak'ta çocukların okul boykotuna uymadığını söyledi. Vali İpek, "Propagandalara uymuyorlar ve uymayacaklar. Biz de bu anlamda Şırnaklı velilerin hepsine teşekkür ediyoruz. Benim öğretmenlerim, milli eğitim müdürüm hepsi yerinde. Çocuklarımızın eğitim öğretimi başladı, hiçbir sıkıntımız yok. Ben tüm Türkiye'ye ve dünyaya bunu ilan etmek istiyorum. Şırnaklı, artık 30 yıldan beri bıktı, her taraftan sıkıştırılıp azarlanmaktan ve bunlara uymayacaklar inşallah. Türkiye'de okullar nasıl ise burada da onun gibidir. Normal eğitim öğretimimiz devam ediyor." diye ifade etti.

GÜNDEM
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...