BDP'den açıklama sonrası polise havai fişek

BDP'den açıklama sonrası polise havai fişek

GÜNDEM Haberleri

Galatasaray Meydanı'nda saat 19.00'da toplanan HDK İstanbul Meclisi ve BDP üyesi yaklaşık 200 kişi, açıklama yaptıktan sonra dağılırken polisle çatıştı.

Galatasaray Meydanı'nda saat 19.00'da toplanan HDK İstanbul Meclisi ve BDP üyesi yaklaşık 200 kişi, "Ortadoğu'da emperyalist müdahaleye hayır hükümet demokratik çözüm için adım at" yazılı pankart açarak slogan atmaya başladı. Grup adına yapılan basın açıklamasında Suriye'deki iç savaştan sivil halk ve çocukların acı çektiğine dikkat çekilerek, "Yüzbinlerce insan yerini yurdunu terk etti. On binlerce insan öldü. Bu kanlı iç savaşın kazananı olmayacak; kaybedeni ise Suriye'nin mazlum halkları oluyor. Bu vahşi savaşı ve emperyalist savaşı engelleyecek olan halkların ortak mücadelesidir. Bugün kimyasal silah kullanıldığı bahanesiyle Suriye'ye savaş açılmasına çalışılıyor. Halepçe'de Saddam'a kimyasalları satanlar veya verenler, Suriye'ye de satmış veya vermiş olanlardır. Suriye'de süren iç savaşın ardındaki emperyal güçler, hangi tarafta yer alırlarsa alsınlar, bu durumun sorumlusudur. Sorumlulardan hesabı halklar soracaktır" denildi. Hükümetin savaşa karşı tutumunun samimiyetsiz olduğu iddia edilen açıklamada ayrıca şunlara değinildi "Suriye'de ve Rojava'da El Kaide ve El Nusra çetelerinin sivil Kürt halkına yönelik saldırılarına ve katliam yapmasına sessiz kalan, hatta onlara lojistik destek veren AK Parti Hükümeti'nin tutumu samimi değildir. Çetelere sınırları açan, tıbbi ve insani yardıma ise sınırları kapatan bu siyasi iktidar, yanlış ve çıkarcı bölge politikaları ile Suriye'de yaşananlara ortak oluyor. Son haftalarda, başta Öcalan olmak üzere, KCK Başkanlık Konseyi üyeleri ve BDP temsilcileri tarafından bu yönde yapılan açıklamalar ve belirtilen kaygıları ise karşılanmamaktadır. Hükümet, söylenenleri ciddiye alıp, gereğini yapmak yerine, yapılan açıklamalar ve verilen demeçlerle, bildiğini yapmaya devam etmektedir." Basın açıklamasının ardından grup, Taksim Meydanı'na doğru yürüyüşe geçti. Daha önceden güvenlik önlemi alan polis, grubun yürüyüşüne izin vermedi. Bunun üzerine gruptakiler oturma eylemi yaptı. Yaklaşık 15 dakika süren oturma eyleminin ardından kalabalık sessiz bir şekilde dağıldı. Dağılmalar sırasında, Galatasaray Meydanı'ndan Yeni Çarşı Caddesi'ne giren bir grup polisin üzerine havai fişek attı. Polisin plastik mermilerle karşılık vermesi üzerine kaçan grup üyeleri bir süre sonra izlerini kaybettirdi. nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...