BÇG, 'Güvenilir' gazeteci aramış

BÇG, 'Güvenilir' gazeteci aramış

GÜNDEM Haberleri

Genelkurmay'a çağırılan 30'un üzerinde gazeteci hakkında MİT'ten 'güvenilir' olup olmadıklarına dair bilgi istenmiş.

28 Şubat postmoderndarbesinin sivillerle ilgili 2011-206 numarasıyla devam eden soruşturmada o dönem karargaha girip çıkan gazetecilerle ilgili Batı Çalışma Grubu'nun (BÇG) Milli İstihbarat Teşkilatından (MİT) bilgi istediği ortaya çıktı. BÇG'nin bir numaralı ismi Çevik Bir ve Genelkurmay Sekreteri Erol Özkasnak ile gazetecilerin yaptığı görüşmelerin askerler tarafından kayıt altına alındığı, soruşturma kapsamında yapılan yazışmalar ve savcılığa gönderilen belgelerde yer aldı. BÇG adına MİT'e yazı gönderilerek, 30'un üzerinde gazeteci hakkında bilgi istendi. Bu gazetecilerin güvenilir olup olmadığını anlamak için talep edilen bilgiler ışığında MİT'den her bir gazeteci için 8-10 sayfalık bilgi notları geldi. Bu notlarda gazetecilerin özel hayatından, hangi siyasi görüşte oldukları, ailevi ve iş hayatına dair tüm bilgiler yer aldı.
nbsp;Söz konusu belgeler, hâlihazırda Ankara 13.Ağır Ceza Mahkemesinde devam eden davanın eklerinde yer almazken, soruşturmanın sivil uzantılarıyla ilgili dosyaya konuldu. Öte yandan, 28 Şubat sürecinin mali boyutuna dair Mali Suçları Araştırma Kurulu'ndan (MASAK) istenen raporun, Ekim ayı içerisinde savcılığa ulaşacağı öğrenildi. Arzu Yıldız ANKARA


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...