BBC'de "Nasıl Müslüman Oldum" dizisi başladı

- Güncelleme:
BBC'de "Nasıl Müslüman Oldum" dizisi başladı

GÜNDEM Haberleri

Dünyaca ünlü İngiliz kanalı, İslamiyet'i tercih eden kadınların hayat tarzını belgeselle ekrana taşıdı. Eski alışkanlıklarını bırakan kadınlar, neden Müslüman olduklarını örneklerle milyonlara aktarıyor.

BBC'nin, İslamiyeti seçen genç İngiliz kadınlarını belgesel yapması, gözleri son yıllarda Müslüman olan ünlü kadınlara çevirdi. 'Make me a Muslim' (Beni Müslüman Yap) adlı belgeselde, İngiltere'de her geçen gün daha fazla genç İngiliz kadının Müslümanlığı seçtiği vurgulanıyor. BBC 3 kanalında yayınlanan belgeselde, alkolü ve gece hayatını bırakarak hayatlarına Müslüman olarak devam eden beş genç kadın, İslamiyeti neden ve nasıl seçtiklerini ve Müslüman olduktan sonra değişen hayatlarını anlatıyor. İngiliz The Sun gazetesinin de yer verdiği belgesel haberde, giderek artan sayıda İngiliz kadının İslamiyeti seçtiği ve her yıl 5 bin kadının Müslüman olduğu belirtiliyor. Habere göre, İslamiyeti seçenlerin yüzde 75'i beyaz İngiliz kadınlardan oluşuyor. Müslüman olan İngiliz kadınlar arasında, İslam'ın aile değerlerine verdiği önem ve sosyal hayatla ilgili geleneksel değerlerin de büyük rol oynadığı belirtildi. Batılı kadınların Müslüman olması üzerine değerlendirmede bulunan Swansea Üniversitesi'nden Kevin Brice, İslam'ı seçen kadınların oranının erkeklerden iki kat fazla olduğuna ve "bir Müslüman gibi görünmek konusunda ısrarlı olduklarına" dikkat çekti. Kadınların "daha yüce bir hedef, ruhani doyum" arayışı içinde olduklarını kaydeden Brice, çoğunun uzun araştırmalar ve düşünce süreçlerinden geçtikten sonra seçimlerini yaptıklarını belirtti. BBC'de AYDINLANDIK HUZUR BULDUK BBC'nin hazırladığı belgeselde Müslüman olan genç İngiliz kadınların hayat hikayelerine geniş yer verildi. Kadınlar, İslamiyeti araştırdıklarını ve önyargılardan kurtulduklarını anlattı.BBC'de Tony Blair'in baldızı Lauren Booth BBC'de Belgeselde Güney Galler'deki Bridgend kentinde yaşayan 24 yaşındaki Claire Evans'ın İslamiyetten önceki ve sonraki hayat hikayesi de geniş şekilde anlatılıyor. BBC'de Belgeselin sunuculuğunu eski manken Shanna Bukari (26) yaparken, yardımcısı üniversiteli Alana Blockley (21), "Müslümanlığı öğrendikçe huzur buldum" diyor. BBC'de Polis Jayne Kemp, Amine adını almış.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...