Bayraktar'dan duygulandıran sözler: Bu ülkenin kuzularını çakallara yem etmemek için Mehmetçikle omuz omuzaydık

Düzenleyen:
- Güncelleme:

GÜNDEM Haberleri

BAYKAR şirketinin Genel Müdürü Haluk Bayraktar, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla herkesi duygulandırdı. 'Hedef Kızılelma' belgeseli için konuşan Bayraktar, Gabar Dağı'nda Mehmetçik ile omuz omuza olduklarına vurgu yaptı.

Savunma sanayii şirketi Baykar tarafından milli ve özgün kaynaklarla geliştirilen Bayraktar KIZILELMA MİUS (Muharip İnsansız Uçak Sistemi) belgeselle gündemde. Bayraktar KIZILELMA'nın geliştirme serüveni, 10 Mayıs günü yayınlanan 'Hedef KIZILELMA' belgeseliyle ekranlara taşındı. Belgeselin yankıları ise devam ediyor. 

Baykar tarafından tamamen öz kaynaklarla milli ve özgün olarak geliştirilen Türkiye’nin ilk insansız savaş uçağı Bayraktar KIZILELMA’nın geliştirme hikayesi ile Baykar’ın yaklaşık 20 yıldır devam eden yüksek teknolojiye sahip milli ve özgün insansız hava aracı geliştirme yolculuğu izleyicilere aktarıldı. 

https://twitter.com/haluk/status/1657005579049500676

Baykar'ın Genel Müdürü Haluk Bayraktar, Twitter hesabından duygu dolu bir paylaşım yaptı. Bayraktar, Hedef KIZILELMA belgeseline ilişkin paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Bu ülkenin kuzularını çakallara yem etmemek adına Gabar Dağlarında Mehmetçikle omuz omuza idik. Bazı kırılma anları yaşadık fakat pes etmedik. Sırt sırta verdik, terörü yendik.Bir daha, annelerimizin gözlerinde yaş, evlatlarımızın yolunda taş olmasına asla müsade etmeyeceğiz. Bu hikayenin devamını milletçe hep birlikte yazacağız. HEDEF KIZILELMA Belgeseli Baykar YouTube Kanalında!" 

HEDEF KIZILELMA İZLEYİCİLERLE BULUŞTU

Öte yandan, İHA'nın haberine göre, yönetmenliğini AKINCI belgeselini çeken Altuğ Gültan ve Burak Aksoy’un yaptığı belgesel için İstanbul’da bulunan Özdemir Bayraktar Milli Teknoloji Merkezi ve Bayraktar KIZILELMA test faaliyetlerinin yürütüldüğü Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde bulunan AKINCI Uçuş Eğitim ve Test Merkezi’nde aylarca süren çekimler yapıldı. Şubat 2022’de başlayan belgesel projesi yaklaşık 9 ayda tamamlandı.

(Kaynak: Türkiye Gazetesi)

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...