Batman-Diyarbakır yolunda bomba yüklü araç patlatıldı

/ Kaynak: DHA
Batman-Diyarbakır yolunda bomba yüklü araç patlatıldı

GÜNDEM Haberleri  / DHA

Batman-Diyarbakır Karayolu 4. kilometrede iki kenti birbirine bağlayan köprüde park edilmiş halde bomba yüklü araç bulundu.

Batman'ın Diyarbakır çıkışında bulunan Yeni Şehirlerarası Otogar yakınlarında terk edilmiş şüpheli bir otomobil ihbarının yapılması üzerine, bölgeye bomba uzmanı polis ekipleri sevk edildi.
Uzmanlar yaptıkları incelemede kapılar açık bulunan otomobilde bomba olduğunun belirlenmesi üzerine, bölgeye zırhlı araçlarla çok sayıda polis ve jandarma ekipleri sevk edilerek, karayolu çift yönlü olarak trafiğe kapatıldı.
ARAÇ PATLATILDI
Bombalı aracın çevresindeki tüm insanlar ve araçlar uzaklaştırıldıktan sonra geniş güvenlik önlemleri alındı. Aracın uzaktan kumanda ile patlatılması ihtimaline karşı frekans kesici Jammer'ler de devreye sokuldu. Güvenlik önlemlerinın alınmasının ardından bomba uzmanları otomobili kontrollü şekilde infilak ettirdi.
Büyük bir gürültüyle patlayan otomobil alev topuna dönerken, parçaları çevredeki tarlalara saçıldı. Patlamanın şiddetiyle bölgede bulunan bazı ev ve işyerleri ile araçların camları kırıldı.
İNCELEME BAŞLATILDI
Bomba yüklü olduğu belirtilen araç imha edildikten sonra olay yeri inceleme ekiperi geniş çaplı çalışma yaptı. Daha sonra karayolu ulaşıma açılırken, olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.##tgvideo##

GÜNDEM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...