Batı'nın tüm dikkati Erdoğan'da! Yunan medyası yakın takipte, sıcak diplomasi trafiği başlıyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Batı'nın tüm dikkati Erdoğan'da! Yunan medyası yakın takipte, sıcak diplomasi trafiği başlıyor

GÜNDEM Haberleri

İsviçre'nin NATO üyeliğinin masaya yatırılacağı NATO zirvesi öncesinde Yunan medyası, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaz boyunca gerçekleştireceği diplomasi trafiğini mercek altına aldı. Yunan medyası, batılı ülkelerin tüm dikkatinin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın alacağı kararlarda olduğunu belirtti.

İsviçre'nin NATO üyeliği, Fransa'da yaşanan göçmen olaylarından sonra tüm gözler Türkiye'ye çevrildi. İsviçre'de yaşanan Kur'an-ı Kerim yakma skandalının ardından bu ay kritik NATO zirvesi gerçekleşecek. Zirveye katılacak olan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın alacağı karar şimdiden batılı medya kuruluşlarının gündemine oturdu.

BATI'NIN GÖZÜ ERDOĞAN'DA

Yunan medyası Yunanistan Başbakanı Miçotakis'in dün yaptığı 'Türkiye müttefikimiz olmalı' çağrısından sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu yaz gerçekleştireceği diplomasi trafiğini manşetine taşıdı. AB-Türkiye ilişkilerine vurgu yapan Yunan gazteesi ERT News, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın NATO'da alacağı kararın oldukça kritik olduğunu belirtti.

"KUR'AN YAKMA İSVİÇRE'NİN NATO ŞANSINI GÖLGELEDİ"

ERT News'de yayınlanan 'Uluslararası maraton: Erdoğan için sıcak diplomatik yaz' başlıklı haberde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın diplomatik bir maratona girmeye hazırlandığı vurgulandı. Gazetede Erdoğan'ın yoğun programında Yunanistan'ın en çok merak ettiği durak 11-12 Temmuz'da Litvanya'nın başkenti Vilnius'ta gerçekleşecek NATO zirvesi olduğu belirtildi. Batılı yetkililer, Vilnius zirvesinde İsveç'i Blok’a resmen kabul etmeyi umuyorlardı. Ancak Pazartesi günü İsveç'te Kur'an-ı Kerim yakılarak gerçekleştirilen provokasyon tansiyonu yeniden yükseltti ve İskandinav ülkesinin askeri ittifaka hızlı bir şekilde katılma şansını gölgeledi.

Batı'nın tüm dikkati Erdoğan'da! Yunan medyası yakın takipte, sıcak diplomasi trafiği başlıyor

EYLÜL AYINDA ABD

ERT, NATO zirvesinin yanı sıra Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Eylül ayında Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'na katılmak için ABD'ye gideceğini de hatırlattı. ERT,  Erdoğan'ın ziyaret kapsamında üst düzey temaslarda bulacağını vurguladı.

ERT News, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın önümüzdeki haftalarda başta Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri olmak üzere Körfez ülkelerini ziyaret etmesinin beklendiğini belirtti ve Erdoğan'ın bayram süresi boyunca başta Afrika ve Arap ülkeleri olmak üzere İslam dünyasının hemen hemen tüm liderleriyle temasa geçtiğini ve iyi dileklerini ilettiğini vurguladı.

"KİBİR ABİDELERİNE ÖĞRETECEĞİZ"

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsviçre'de yaşanan skandalın ardından "Batılı kibir abidelerine Müslümanlara hakaret etmenin özgürlük olmadığını öğreteceğiz" demişti.

Kaynak: ERT, TGRT Haber

Derleyen: Türkiye Gazetesi

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...