Başsavcılık harekete geçti: Skandal sözlerin ardından Ömer Öcalan hakkında soruşturma başlatıldı

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı - Haber Merkezi
- Güncelleme:
Başsavcılık harekete geçti: Skandal sözlerin ardından Ömer Öcalan hakkında soruşturma başlatıldı

GÜNDEM Haberleri  / Anadolu Ajansı - Haber Merkezi

HDP Şanlıurfa Milletvekili Ömer Öcalan, katıldığı bir programda teröristbaşı Abdullah Öcalan’ın serbest bırakılaması için mücadele ettiklerini öne sürerek ‘Kürdistan özgür olana dek devam edeceğiz’ dedi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı skandal sözlerin ardından Ömer Öcalan hakkında soruşturma başlattı.

Abdullah Öcalan'ın yeğeni olan HDP Şanlıurfa Milletvekili Ömer Öcalan, katıldığı bir programda skandal ifadeler kullandı. Öcalan, İmralı'da tutuklu bulunan teröristbaşı Abdullah Öcalan'a yönelik "Mücadelemiz sayın Öcalan ve Kürdistan özgür olana dek devam edecek" dedi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, Şanlıurfa Milletvekili Ömer Öcalan hakkında teröristbaşı Abdullah Öcalan hakkındaki sözleri nedeniyle resen soruşturma başlatıldı.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Başsavcılıktan yapılan açıklamada, 28. Dönem Milletvekili Ömer Öcalan'ın bugün katıldığı programda, "terör örgütü elebaşının serbest bırakılmasına" yönelik açıklamalarda bulunduğu ve bu sözlerin muhtelif haber sitelerinde yayınladığının tespit edildiği kaydedildi.

Açıklamada, söz konusu açıklamaların 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu kapsamında suç unsuru içerdiğinin değerlendirildiği belirtilerek Öcalan hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca resen soruşturma başlatıldığı bildirildi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: Anadolu Ajansı - Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...