‘Başörtülüsün’ dediler staja kabul etmediler! Bakanlık harekete geçti

‘Başörtülüsün’ dediler staja kabul etmediler! Bakanlık harekete geçti

GÜNDEM Haberleri

28 Şubat zihniyeti hortladı! Üniversite 3. sınıf öğrencisi Nezaket Akbulut, okulunun bulduğu koleje staj için başvurdu. “Başörtünü çıkarırsan olur” cevabını aldı. Başı açık arkadaşı staja başladı, Akbulut ise eli boş döndü. Konuyla ilgili Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı devreye girdi. Bakan Derya Yanık, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Söz konusu olayın bakanlık olarak sonuna kadar takipçisi olacağız. Dava sürecine müdahil olma talebinde bulunacağız" ifadelerini kullandı. Milli Eğitim Bakanlığı ise konuya ilişkin soruşturma başlattı.

İstanbul’da bir vakıf üniversitesinin Psikoloji Danışmanlık ve Rehberlik bölümünde okuyan 3. sınıf öğrencisi Nezaket Akbulut, zorunlu staj için Kâğıthane’deki bir koleje başvurdu. Önceki sabah görüşme yapmak için koleje giden Akbulut’un iddiasına göre okul müdür yardımcısı Ö.Ö “Bizim kendi kılık kıyafet yönetmeliğimiz, kurallarımız var. Okulumuzda başörtülü hiçbir öğrenci ve öğretmen bulunamaz. Eğer staja başlamak istiyorsan başörtünü çıkar. Aksi hâlde seni kabul etmeyiz” dedi. Bu sözler karşısında şoke olan genç kız, Ö.Ö. ve kolej hakkında suç duyurusunda bulundu.

Cumhuriyet Başsavcılığı ‘nefret ve ayrımcılık’ suçundan soruşturma başlattı. Adliyeye de okula giderken giydiği kıyafetlerle geldiğini vurgulayan Akbulut “Görüşmede sınıf arkadaşım da vardı. O başı açık diye staja alındı. Yaşadığım ayrımcılıktan dolayı çok kötü hissettim. Bu işin peşini bırakmayacağım” ifadelerini kullandı.

BAKANLIK HAREKETE GEÇTİ

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, konu ile ilgili sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu. Bakan Yanık şu ifadeleri kullandı:

"İstanbul’da üniversite öğrencisi bir genç kızımızın okulu tarafından staj için yönlendirildiği koleje başörtüsü nedeniyle alınmadığı yönündeki iddiaları esefle okuduk. Vatandaşlarımızın kılık ve kıyafetlerinden ötürü ayrımcılığa maruz kaldığı karanlık dönemler bu ülke insanının özellikle kadınlarının travmasıdır ve bu travmanın etkilerini atlatmak hiç de kolay olmamıştır.

Yaşanan bu haksızlıkların yeniden yaşanmaması, kimsenin böyle bir hukuksuzluğa tekrar yeltenmemesi için söz konusu olayın Bakanlık olarak sonuna kadar takipçisi olacağız. Dava sürecine müdahil olma talebinde bulunacağız. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI'NDAN SORUŞTURMA

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından konuya ilişkin yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada, Türkiye’de son yirmi yılda başörtüsü yasağı başta olmak üzere eğitimin önündeki tüm antidemokratik engellerin kaldırıldığı belirterek böyle bir uygulamanın asla kabul edilemeyeceği vurgulandı.

Öte yandan, Milli Eğitim Bakanlığınca söz konusu iddialar hakkında Bakanlık müfettişi görevlendirilerek gerekli inceleme ve soruşturma başlatıldığı bildirildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...