Başkentte ‘ücretsiz yolcu’ tartışması büyüyor! Mansur Yavaş’ın restine rest: Kontak kapattılar

Düzenleyen: / Kaynak: NTV, İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Başkentte ‘ücretsiz yolcu’ tartışması büyüyor! Mansur Yavaş’ın restine rest: Kontak kapattılar

GÜNDEM Haberleri  / NTV, İhlas Haber Ajansı

Ankara’da özel halk otobüsü şoförleri ile belediye karşı karşıya. Artan maliyetler nedeniyle 65 yaş üstü yolcuları taşımak istemeyen özel halk otobüsü şoförleri Mansur Yavaş’ın ‘trafikten men’ kararının ardından kontak kapattı.

Ankara’da toplu ulaşımda yaşanan ücretsiz yolcu tartışmaları devam ederken özel halk otobüslerinden yeni bir hamle geldi. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın 65 yaş üstü yolcuları taşımayan otobüslerin trafikten men edileceğini açıklamasının ardından, özel halk otobüsleri iş bıraktı.

OTOBÜS ŞOFÖRLERİ KONTAK KAPATTI

NTV’nin haberine göre Tüm Özel Halk Otobüsleri Kooperatifleri Birliği (TÖHOB) Genel Başkanı Kurtuluş Kara, özel halk otobüsü esnafının Pazartesi günü çalışmama yönünde karar aldığını açıkladı. Artan maliyetlerden dolayı 65 yaş üstü yolcu taşımak istemeyen özel halk otobüsleri kontak kapattı.

Başkentte ‘ücretsiz yolcu’ tartışması büyüyor! Mansur Yavaş’ın restine rest: Kontak kapattılar

HALK OTOBÜSÜ ŞOFÖRLERİYLE 65 YAŞ ÜSTÜ VATANDAŞ KARŞI KARŞIYA

Tüm Özel Halk Otobüsleri Birliği’nin 21 Eylül itibarıyla ücretsiz ve indirimli biniş tarifeleriyle ilgili kararının ardından özel halk otobüsü şoförleri 65 yaş üstünü otobüslere almamaya başladı. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın otobüs şoförlerini 65 yaş üstünün taşınması konusunda uyarmasına rağmen buna uyulmaması nedeniyle duraklarda tartışmalar yaşandı.

Başkentte ‘ücretsiz yolcu’ tartışması büyüyor! Mansur Yavaş’ın restine rest: Kontak kapattılar

Halk otobüsü esnafının zor durumda olduğunu söyleyen Tüm Özel Halk Otobüsleri Kooperatifleri Birliği (TÖHOB) Genel Başkanı Kurtuluş Kara, "22 kalem ücretsizlerimizden abonman, 62-64 yaş ve bazı ücretsizleri taşımayacağız. Gazi ve şehit aileleri, basın mensupları ve polis hariç taşımayacağız. Ancak 65 yaş üstü konusunda 15 Ekim itibarıyla Türkiye genelinde ne karar alınırsa ona uyacağız" dedi.

https://twitter.com/tohob/status/1704163508873503126

MANSUR YAVAŞ’TAN ÖZEL HALK OTOBÜSÜ İŞLETMECİLERİNE REST

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, özel halk otobüsü işletmecilerini uyararak, "Mevzuat gereği indirimli ve ücretsiz taşıma yapmayan otobüslerin plakalarının 153 hattından belediyemize bildirilmesi halinde gereken yapılacaktır" dedi.

Mansur Yavaş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Sevgili hemşehrilerim göreve geldiğimizden beri artan maliyetlere rağmen toplu ulaşım kullananlar Belediyemizce sübvanse edilerek ucuz taşımacılık yapmaktayız. Ego’nun artan maliyetler nedeniyle sadece 2023 Eylül ayına kadar olan zararı 3 milyar TL’ye yaklaşmaktadır. Ayrıca özel taşımacılık yapan halk otobüslerine de düzenli destek olunmaktadır.

Meclisteki muhalefet üyeleri Belediye Kanunu’nun 62.maddesine aykırı olarak Ego’nun tümden iflasına yönelik önerge vermişler ve tarafımdan veto edilmiştir. Kanuna ve sözleşmeye aykırı hareket eden işleticiler trafikten men edilerek yasal işlem yapılacaktır. Bundan sonra da gelir desteği verilmeyecektir.

Mevzuat gereği indirimli ve ücretsiz taşıma yapmayan otobüslerin plakalarının 153 hattından belediyemize bildirilmesi halinde gereken yapılacaktır.”

https://twitter.com/ankarabbld/status/1705145746851258669

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: NTV, İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...