Başkanlık yine gündemimde

Düzenleyen:
Başkanlık yine gündemimde

GÜNDEM Haberleri

Erdoğan, başkanlık sistemini kendisinin gündeme getirdiğini belirterek “yine getireceğim” dedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, atv ve a Haber 
televizyonlarının  ortak canlı yayınına katılarak, gündeme ilişkin soruları cevapladı. Erdoğan özetle şunları söyledi:
n DAİŞ şu anda ülkemiz için bir tehdit unsuru. Ülkemizin içinde ve dışında, sınırlarımızda. Dolayısıyla buna karşı bizim de koalisyon güçleriyle bir adım atmamız söz konusu. Bu yapılacak. Ne zaman yapılır o ayrı konu.
n (Yeni anayasa): Bizim ortak paydamız nedir? 'Darbe anayasası ile gitmeyiz.' Öyleyse siyasi partiler, kaldıkları yerden devam etsinler, önce paraf ettikleri 60 madde üzerinde bir adım atsınlar ve süreç devam etsin. 
n (Tartışılsın): Ben Başkanlık Sistemi olayını gündeme getirdim, getiriyorum, yine getireceğim. Bu başkanlık sistemi nedir? Bunu millet bırakalım tartışsın. Ülkemize kazandırır mı, kaybettirir mi? Bunu görelim. Bundan niye çekiniyoruz. Bundan çekinmeye gerek yok. Birçok sıkıntıların altında aslında sistem krizi yatıyor. Bizim bu sistem krizinden kurtulmamız lazım. Dünyada bugün işte G20'yi yaptık, G20'ye katılan ülkelerin kahir ekseriyeti başkanlıkla yönetiliyor.
n Başarılı kabinenin oluşmasında Cumhurbaşkanı ile Başbakan’ın ortak hareket etmesi, ülkemin geleceği için önemli. Yani Cumhurbaşkanı başka telden çalarsa, Başbakan başka telden çalarsa, o zaman biz bir netice alamayız. Bu bakımdan senkronize olmamız çok çok önemli. Yeni kabineyle birlikte icraat, icraat, icraat ve patinaj dönemini aşarak tırmanmaya devam edeceğiz.
n (AK Parti’nin seçim başarısı): Milletin tecelli eden tercihi; istikrar ve güven tercihidir. Basit bir yükselme yok. Yüzde 41'den tekrar 49,5 çıkıyor. 
n (Paralel Yapı’yla mücadele): Şahıs olarak onlar beni çok iyi tanıyor ama ben de onları çok iyi tanıyorum. Onlar Tayyip Erdoğan'a ihanet ettiler, ben onlara ihanet etmiyorum. Ben sadece milletin hakkını onlardan geri alma mücadelesini veriyorum.
n (G20 zirvesi): Dünya ülkelerinin Türkiye'ye bakışındaki hava farklılaştı. Türkiye'nin dünyadaki belirleyici rolü G20'de çok daha öne çıkmış oldu.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...