Başkan Erdoğan: Çok yakında aynı çizgiye gelecekler

Düzenleyen:
Başkan Erdoğan: Çok yakında aynı  çizgiye gelecekler

GÜNDEM Haberleri

"Türkiye’yi dışlamaya çalışanlar, bugün bizimle birlikte olmanın gayreti içindeler. Şu anda hâlâ farklı tavırda gözükenler de çok yakında bizimle aynı çizgiye gelecek."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin ciddi bir değişim döneminden geçtiğini belirterek, "Bölgesel meselelerde aldığımız inisiyatifler, ekonomik saldırıları kısa sürede kontrol altına alma konusunda elde ettiğimiz neticeler, hep bu değişimin sonuçlarıdır" dedi.
Beştepe'de düzenlenen Yükseköğretim Akademik Yıl Açılış Töreni'nde konuşan Erdoğan, daha düne kadar Türkiye'nin Suriye’deki kaosun içine çekilmeye çalışıldığını belirterek, "Türkiye, bugün Suriye halkının güvenliği ve huzurunu bizzat kendi yerinde sağlayan bir ülke hâline gelmiştir" dedi.
Geçmişte Türkiye'yi sığınmacı akını altında ezmeye çalışanların, bugün Türkiye'nin geliştirdiği yöntemlere destek olmanın yollarını aradığına işaret eden Erdoğan "Türkiye’yi sahadan ve masadan dışlamaya çalışanlar, bugün bizimle birlikte olmanın gayreti içindeler. Şu anda hâlâ farklı tavır içinde gözükenlerin de çok yakında aynı çizgiye geleceklerinden şüpheniz olmasın. Biz değişim, reform, yenilik irademize sahip çıktığımız, bu yolda kararlılıkla ilerlediğimiz sürece, önümüzde kapalı hiçbir kapının kalmayacağını biliyoruz" değerlendirmesini yaptı.

ABD ve Almanya'ya yaptığı ziyaretleri hatırlatan Erdoğan, batı ülkelerinin medya organlarında, akademik çevrelerinde, kamuoylarında Türkiye hakkında pek çok yalan, yanlış, yanıltıcı bilginin dolaştığını anlattı. Bu yanlışların düzeltilmesi için seferberlik ruhuyla çalışılması gerektiğine vurgu yapan Erdoğan, şunları söyledi:
İşte bu devasa, güçlü zannettiğimiz ülkeleri başında olanların değil, medyalarının yönettiğini gördüm. Çünkü yaptığım görüşmelerde, 'Medya şöyle diyor, böyle diyor...' Söyledikleri bu. Ben de kendilerine şunu söyledim, 'Halkınız ne diyor, bunu düşünmüyor musunuz, bırakın medyayı' dedim. Bir zamanlar bizde de bu vardı, biliyorsunuz. Ülkemizi de medya yönetiyordu. Söyledikleri şey, 'Dördüncü kuvvet, dördüncü kol...' Bizim derdimiz halkımız, halkımıza ne veriyoruz, halkımız ne diyor, halkımız bize kaç puan veriyor, önemli olan bu. Medyayla filan falan demokrasi olmaz. Bir siyasetçi de eğer medyasından çekiniyor, korkuyorsa onun da sağlıklı siyaset yapması mümkün değildir.

Öğrencilere burs müjdesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kredi burs miktarını lisansta 500, yüksek lisansta bin, doktorada bin 500 liraya yükseltme kararı aldıklarını açıkladı. Erdoğan diğer yenilikleri şöyle sıraladı:

Üniversitelerimizden mezun olan en yetenekli öğrencilere çok özel kariyer fırsatları sunarak kamuda veya özel sektörde değerlendirilebilmelerini sağlayacağız.

Dijital Dönüşüm Ofisimizle büyük bir teknoloji hamlesi başlatmak istiyoruz.

İnsan Kaynakları Ofisimiz aracılığıyla yükseköğretimde 'Yetenek Yönetimi' sistemine geçeceğiz.

Üniversitelerimizden mezun olan en yetenekli öğrencilere çok özel kariyer fırsatları sunarak, kamuda veya özel sektörde değerlendirilebilmelerini sağlayacağız. 

Yurt dışı eğitim bursundan proje finansmanına ve istihdama kadar her alanda yetenekli öğrencilerimizin yanında olacağız.

İstihdam imkânlarının öğrencilere tanıtılması için üniversitelerde kariyer etkinlikleri düzenlenecek. Bu etkinliklerde iş verenlerle öğrenciler doğrudan muhatap olacak.

Üniversite mezunlarının istihdamlarını takip ederek, üniversite ve bölüm bazında başarı düzeyini ölçmeyi planlıyoruz. Böylece, hangi üniversitemizin ve hangi bölümlerimizin öğrencilerimizin istihdamına ne düzeyde katkı sağladığını görebileceğiz. Hatta, bu ölçüm sonuçlarını üniversitelerimize vereceğimiz desteğin kriterlerinden biri hâline getirmeyi dahi düşünebiliriz.

Üniversitelerin yabancı dil muafiyet ve yeterlilik sınavları ÖSYM üzerinden merkezî olarak yapmayı planlıyoruz. 

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...