Başbakan'la her telden: 'Millet hoca biz talebeyiz'

Başbakan'la her telden: 'Millet hoca biz talebeyiz'

GÜNDEM Haberleri

"Rahat bir çoğunlukla iktidar olacağımızdan şüphem yok. Ancak halkın mesajı ne olursa olsun başımızın üzerindedir. Halk 'mühendisliğe' izin vermez."

BATUHAN YAŞAR-KAHRAMANMARAŞ
Haziran maratonunda miting rekoru kıran ve temposuna hız kesmeden devam eden Başbakan Ahmet Davutoğlu, dün Kahramanmaraş, Gaziantep ve Kilis'te vatandaşlarla buluştu. Kahramanmaraş mitingi öncesi gazete ve televizyonların Ankara Temsilcileri ile bir araya gelen Davutoğlu'nun, seçime 24 saat kala verdiği çarpıcı mesajların satır başları şöyle:
SARE HANIM EN BÜYÜK İLAÇ: İnsan bazen yorgunluk hissediyor ama meydanların coşkusu bunu unutturuyor. Sare Hanım'ın biraz takviyeleri oldu tabii, ama mevcudiyetinin bizatihi kendisi ilaç!
GENÇLİĞİN HEYECANI: Dinamizm müthiş. 12 senelik iktidardan sonra hafif rehavet doğaldır. Ancak böyle olmadığının kanıtı bence gençliğin heyecanıdır. Rahata alıştıkça gençliğin heyecanı zayıflar. Biz varoşlarda olduğu düşünülen bir kitleyi merkeze taşıdık. AK Parti, tek parti döneminden beri kenarda olduğu düşünülen kitlelerin sözcüsü oldu.
KİMLİK SİYASETİ: Kimlik siyaseti yapanlar düşman olarak görünür ama kimliği aşan bir siyasete karşı birleşirler. MHP ile HDP'nin aynı çizgide buluşması da böyle... Bütün kimlikleri bünyesinde barındıran bir AK Parti. AK Parti'nin başarısı Türkiye'nin birlik ve bütünlüğü için çok önemli.
'KOMPLO TEORİSİ': Birilerinin yurt dışında mühendislik yaptığını biliyorum. 'Komplo teorisi' diye hafife alıyorlar ama gerçekler var. Şöyle düşündüler; üç seçim var. AK Parti mutlaka yıpranacak… Deviremedikleri noktada da kriz oluşturmaya çalıştılar. Bir gazete, 'seçim sonrası üç dönemlikler problem çıkartacak' diyor. İşte üç dönemlik Haluk bey (İpek) Siz o duyguda mısınız? (Gülüşmeler)…
TAVİZ VERMEYİZ: Ortada şeffaflıkla ilgili sıkıntı olmamasına rağmen, uluslararası çevrelerle birlikte, Türkiye'yi 'yarı demokrasinin olduğu bir ülke' gibi yansıtmaya hazır bir yurt dışı çevre var. HDP barajın altında kalır, biz de ciddi sonuç elde edersek bunun alt yapısını hazırlamaya çalışıyorlar. Buna izin vermeyiz. Bir kere barajı biz koymadık. nbsp;
HDP barajı geçerse bu, halkın tercihidir. Hiçbir tartışmanın konusu yapmayız. Kim Meclis'e girerse onunla çalışırız. Ama barajı aşamazsa, HDP'nin de bunu tartışma konusu yapmaması lazım. Bunun üzerinden bir kriz, bir kaos çıkartmaya kalkarsa demokrasiye vurulan en büyük darbe olur. Kamu düzeninden taviz vermeyiz.
SORUMLULUKTAN KAÇMAM: Seçim sonrası ilk açıklamayı yapmak boynumun borcudur. Seçime girmiş iktidar partisinin genel başkanı olarak sorumluluğu alırım. Sorumluluktan hiç kaçmadım, kaçmam. Her sonuçta yaparım konuşmayı. Diyarbakır'da mesajını verdiğim 10 madde içinde olmak üzere, temel mesajları veririm.
MESAJI TAKDİRLE KARŞILARIZ: Halkın mesajı ne olursa olsun başımızın üzerindedir. Demokraside genel başkanlar 'Halk şöyle düşünmeli' diye şekillendirmeye başladıktan bir müddet sonra halk onu şekillendirmeye başlar. Halk hoca, biz talebeyiz. Mesaj neyse onu takdirle karşılarız. Şu da unutulmasın halk mühendisliğe izin vermez. nbsp;
POLEMİKTEN KAÇINDIM KAVGADAN KAÇMAM: Siyasette kutuplaştırıcı dil kullandığımızı iddia edenlere baktığımızda… Polemik üzerine kurduğum bir bütün konuşma yok. Bazen öyle sert saldırılarla karşılaştım ki, istemediğim tarzda tartışmalara girdim. Polemiğe girmemeye özen gösterdim ama kavgadan da kaçmadım.
ERDOĞAN'A HER SALDIRI BİZE YAPILMIŞTIR: Bir siyasi lider, başka bir liderin şerefi üzerinde konuşmaz. Başkasının şerefine saygı göstermeyen kendi şerefini koruyamaz. Şahsi hayatında nezaketini bildiğim Sayın Bahçeli'nin böyle ağır hakareti yakıştıramadım. Paniği ifade ediyor. Cumhurbaşkanlığı makamıyla ilgili ağır hakaretler de yakışmaz. Halkın yüzde 52'sinin desteği ile gelmiş Cumhurbaşkanımıza yöneltilen her saldırı bize yönelmiştir.
RAHAT İKTİDAR OLURUZ: Rahat bir çoğunlukla iktidar olacağımızdan hiç şüphem yok. 114 saat yolculuk yapmışız, 4.5 gün havada denizde yolculuk yapmışız, (76 il bazıyla) 58 bin 233 km yol kat etmişiz. 5 milyona yakın kişi mitinglere katıldı. Sadece meydanlar bu… Konya'yı kim geçerse 2019'da oradan aday olacağım
Başbakan'la her telden: 'Millet hoca biz talebeyiz'

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...