Başbakan'dan tatil öncesi çözüm zirvesi

Başbakan'dan tatil öncesi çözüm zirvesi

GÜNDEM Haberleri

Başbakan Erdoğan, TBMM'nin kapanmasına günler kala kurmaylarıyla bir araya geldi. Sürpriz zirvede 'demokrasi paketi' ele alındı.

Başbakan Erdoğan, TBMM'nin kapanmasına günler kala kurmaylarıyla bir araya geldi. Başbakanlık Resmi Konutu'nda gerçekleştirilen sürpriz zirvede çözüm sürecine ilişkin hazırlanan 'demokrasi paketi' ele alındı. Hükümet, çözüm sürecini de yakından ilgilendiren "demokrasi paketi"nde son rötuşları yapıyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dün kurmaylarıyla bir araya gelerek, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay'ın "Hayal gibi paket" dediği düzenlemeleri görüştü. Başbakanlık Resmi Konutu'ndaki toplantıda, paketin hazırlığında başrolü üstlenen Başbakan Yardımcıları Bülent Arınç, Bekir Bozdağ ve Beşir Atalay ile Adalet Bakanı Sadullah Ergin katıldı. Ayrıca, İçişleri Bakanı Muammer Güler, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve Başbakan Erdoğan'ın Başdanışmanı Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan da toplantıda hazır bulundu. Sürpriz zirvede, çözüm sürecini yakından ilgilendiren ve akillerin raporları da göz önüne alınarak şekillendirilen paket masaya yatırıldı.
EVE DÖNÜŞ DE MASADA
Bu çerçevede, özellikle "suç işlemeyen PKK'lıların eve dönüşünü kolaylaştıracak" ve KCK'lıların tutuksuz yargılanmalarını sağlayacak düzenlemeler üzerinde durulduğu belirtiliyor. Pakette ayrıca, cemevlerine elektrik ve su yardımı sağlayacak formülle, anadilde kamu hizmeti, başörtüsü yasağının kaldırılması gibi adımların da yer aldığı belirtiliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...