Başbakan'dan siyasi partilere: Gelin Meclis'i çalıştıralım

Başbakan'dan siyasi partilere: Gelin Meclis'i çalıştıralım

GÜNDEM Haberleri

Davutoğlu, CHP ve MHP liderlerine çağrıda bulundu: "Gelin erken seçim kararını Meclis'te alalım. Seçim hükümetini birlikte kuralım."

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Merkez Yürütme Kurulu toplantısı devam ederken basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 'MGK acil toplanmalı ve sıkıyönetim ilan edilmeli' çağrısına işaret eden Davutoğlu, "Sorunları çözecek olan Meclis'tir. Sıkıyönetim yılları Türkiye'de geride kalmıştır. Olağanüstü hal de geride kalmıştır. Meclis'te bulunmanın sorumluluğunu yerine getirmeyenlerin MGK'ya görev atfetmesi demokrasimiz için bir şansızlıktır" dedi. Davutoğlu, erken seçim kararını Meclis'in almasından yana olduğunu belirterek şunları söyledi: "Bütün siyasi partilere çağrıda bulunuyorum. 24 Ağustos günü gelmeden önce yani TBMM içinden bir hükümet çıkamadığı için Sayın Cumhurbaşkanımızın hükümet çıkmaması dolayısıyla erken seçim kararı almasına mahal bırakmaksızın gelin biz görevimizi yapalım ve TBMM içinden bir hükümeti, erken seçim kararını da TBMM içinde alarak biz vazifemizi yapalım. Madem hükümet kurulamadı, gelin erken seçime Cumhurbaşkanı'nın kararıyla değil 7 Haziran'da oluşan ve her bir asil milletvekillerinden oluşan TBMM'nin manevi ve hukuki şahsiyetiyle yürüyelim. Sayın Kılıçdaroğlu ve Bahçeli'ye çağrıda bulunuyorum, en kısa zamanda nerede ve hangi şartlarda bir araya gelmek isterlerse bir araya gelmeye hazırım. Yeter ki millet bizim emanet verdiklerimiz görevden ve sorumluluktan kaçtı demesinler. Bir kez daha Sayın Kılıçdaroğlu ve Bahçeli'yle üçlü olarak oturmaya, erken seçim için gerekli olan yasal ve anayasal zemini konuşmaya hangi düşünceleri varsa bunları tek tek ele almaya hazır olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Şehit cenazemizde Ankara'da yüreği dağlayan sahneler yaşanırken bir ses arkamdan 'Sayın Başbakanım bir araya gelin, konuşun' dedi. Ben, bir araya gelip konuşmaya hazırım."


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...