Başbakan'dan 'Paralel yapı'yı bitirme sözü: Hesabı ağır olacak

/ Kaynak: İHA
Başbakan'dan 'Paralel yapı'yı bitirme sözü: Hesabı ağır olacak

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Başbakan Erdoğan: Devlet içinde devlete izin vermeyiz, kim olursa olsun hesabını görürüz!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'de 91 yıllık Cumhuriyet tarihinin "en çirkin darbe girişimi ve en büyük ihanetinin" yaşandığını söyledi. Başbakan Erdoğan partisinin Kırklareli ve Denizli mitinglerinde 'paralel yapı'nın darbe girişimini değerlendirdi. Erdoğan, "İşte geçtiğimiz günlerde ortaya çıktı. Sadece bir dava dosyasında 3 bine yakın insanı dinlediler. Kendileri hariç, herkesi dinlemişler. Bakanları dinlemişler, milletvekillerini dinlemişler, sanatçıyı dinlemişler, gazetecileri dinlemişler, siyasi partilerin genel merkezlerini dinlemişler, hatta Cumhurbaşkanımızı, beni, Meclis Başkanımızı, Genelkurmay Başkanımızı dinlediler, dinliyorlar ama zamanlamasını, tabi şu anda açıklamıyorlar. Biz şimdi bunların izini sürmeye başladık. Daha önce açıklamıştım ya; bunların inine gireceğiz, inine ve bunları çıkaracağız oralardan. Çünkü bu ülkenin ulusal güvenliğini tehdit edenlere karşı bizim koruma gö-revimiz var. Siz bize böyle bir görev verdiniz millet olarak. Bu görevi yerine getireceğiz. Devlet içinde devlete, paralel devlete asla müsaade etmeyiz. Kim olursa olsun, hesabını görürüz ve göreceğiz. Bu paralel yapının, paralel devletin hesabı çok ağır olacak. Bunu göreceğiz" dedi. Erdoğan, "Böyle bir ihanet, böyle bir alçaklık olabilir mi? Türkiye'nin son derece mahrem, son derece gizli, stratejik görüşmelerini dinlemiş ve bunları da birilerine servis etmişler... Ortada çok vahim iddialar varken, çok çirkin eylemler varken şantaj, tehdit, ajanlık, casusluk varken yargı buna sessiz kalıyor, yargı buna tepkisiz kalıyor. CHP ve MHP bu son derece tehlikeli duruma destek çıkıyor. 'Paralel örgüt eliyle yapılmak istenen darbeye' omuz veriyor" diye konuştu. Başbakan Erdoğan şunları söyledi: "Şunu bilmenizi istiyorum; bu darbe girişimi benim şahsıma değil, AK Parti'ye değil, Hükümete değil Türkiye'ye yöneliktir. AK Parti'nin değil siyasetin önünü, milli iradenin önünü kesmeye çalışıyorlar. Hükümeti değil aslında yeniden büyük Türkiye'nin önünü kesmeye çalışıyorlar. Sizin huzurunuzu, sizin istiklalinizi, sizin istikbalinizi karartmaya çalışıyorlar. Bizden ziyade millete darbe yapmaya çalışıyorlar ama başaramayacaklar."

nbsp;Başbakan'dan 'Paralel yapı'yı bitirme sözü: Hesabı ağır olacak
ERDOĞAN, MUHALEFETE SANDIĞI GÖSTERDİ
Boylarının ölçüsünü alacaklar
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "90 yıllık parti CHP, şu anda Pensilvanya'daki bir zat tarafından adeta kukla gibi oynatılıyor" dedi. Erdoğan, "Cebrail parti kursa, desteklemem diyen zat, şu anda bütün gücüyle CHP'yi destekliyor. Şu anda Türkiye'de siyaseti karıştırmanın mücadelesini veriyor. Cebrail parti kursa desteklemem diyecek kadar cüretkar, bu kadar kibirli olan bir zat, şu anda uluslararası odaklarla birlikte Türkiye Cumhuriyeti'nin hükümetini yıpratmaya çalışıyor. CHP Genel Başkanı'nın eline montaj kasetler gönderiyor, akıl veriyor, yol gösteriyor" diye konuştu. CHP'nin HSYK kanunu için Anayasa Mahkemesi'ne yaptığı başvuruyu değerlendiren Erdoğan, "Kim verdiyse bunlara bu aklı, yine Pensilvanya'dan mı geldi bilemiyorum, Resmi Gazete'de yayınlanmadan Anayasa Mahkemesine müracaat ettiler. Anayasa Mahkemesi de reddetti. Bununla yetinmediler. HSYK'da da yine buna benzer bir yola başvurdular. Yine aynı şekilde. Resmi Gazete'de yayınlandı fakat bu defa verdikleri dilekçe eksik çıktı. Aynı şekilde Anayasa Mahkemesi onu da iade etti. Biz de diyoruz ki, bu ülkenin yolu milletten geçer, milletten. Ama bunların millete gidecek gücü yok. Bunların işi gücü Anayasa Mahkemesine gitmek. Hemen yaz bir kağıt, gönder oraya. Ondan sonra git Anayasa Mahkemesinin önüne, orada bir iki açıklama yap. Zannediyorlar ki bu iş biter. Bitmez. Bu iş, millette biter. 29 gün var. 29 gün sonra boyunun, postunun ölçüsünü alacaksın." nbsp;

nbsp;Başbakan'dan 'Paralel yapı'yı bitirme sözü: Hesabı ağır olacak
ONLAR İFTİRALARIYLA, BİZ İSE ESERLERİMİZLE KONUŞURUZ
Kırklareli Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitingde konuşan Başbakan Erdoğan, "CHP esersizlik siyaseti yapar, kaset siyaseti yapar. MHP hakaret siyaseti yapar. BDP gerilim siyaseti yapar. Fakat AK Parti, eser siyaseti yapar. Onlar yaptıklarıyla değil, iftiralarıyla ayakta durmaya çalışırlar. Biz eserlerimizle... Hastaneler, toplu konutlar, köprüler, viyadükler, barajlar bizi anlatır" ifadelerini kullandı.
GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...