Başbakan'dan o soruya çok konuşulacak cevap

Başbakan'dan o soruya çok konuşulacak cevap

GÜNDEM Haberleri

Adana dönüşü mitingi izleyen gazetecilere kısa değerlendirme yapan Başbakan, Yazarımız Yıldıray Oğur'un, bu sorusuna çok konuşulacak bir cevap verdi.

Ben cevabını daha çok merak ettiğim soruyu sordum: "Cumhurbaşkanı seçilirseniz frak giyecek misiniz?" Abdullah Gül yemin töreninde giymemişti. Sonra ilk kez İngiltere Kraliçesi'nin onuruna verdiği yemekte "frak orucu"nu bozmuş, İsveç, Hollanda Kraliyet davetlerinde de frak giymişti, Köşk'teki davetlerde ise smokini tercih etmişti. Çankaya ruhunun en önemli simgesi frak. Atatürk, Batılılık, "devlet adamlığı" gibi pek çok şeye tekabül eden bir simge…

Peki halkın seçtiği ilk cumhurbaşkanı da kuyruklu fraklardan giyecek miydi?

İlk cevap: "Allah nasip eder o günleri görürsek, onu da göreceksiniz".

Sonra tekrar "Giyeceksiniz yani?"

Cevap: "Diyorum ki, seçildiğim zaman, ne yapacağımı da göreceksiniz."

Gazeteciler cevabın peşini bırakmaz: "Bunu geleneksel bir şey olarak görenler, giymeniz gerektiğini söyleyenler de var..."

Ve ısrarlar sonucunda gelen esas cevap: "Bizim geleneğimizde yok o, başkalarının geleneğinde var. Bunun bize kazandıracağı hiçbir şey yok. Beni 11.5 yıllık Başbakanlığım süresince gördünüz. Beni hiç o şekilde gördünüz mü? Şekle takılan biri değilim elbet, o ayrı mesele. Olması gerekeni, olması gereken zamanda uygularım. Benim karakterim de böyle."



YILDIRAY OĞUR'UN YAZISININ TAMAMI İÇİN TIKLAYIN
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...