Başbakan'dan muhalefete cevap: 'Diktörsem sandıkta devirin'

Başbakan'dan muhalefete cevap: 'Diktörsem sandıkta devirin'

GÜNDEM Haberleri

Başbakan Erdoğan: 'Ey Kılıçdaroğlu, ey Bahçeli! Ben diktatör olacağım, siz bana bu şekilde hakaret edeceksiniz, mümkün mü?'

Meclis'in tatile girmesinin ardından mitinglere hız veren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın dünkü programı da yoğundu. Başbakan, İstanbul'da önce 8 Mart dolayısıyla düzenlenen "Kadın ve Demokrasi Buluşması", ardından Büyükçekmece, nbsp;Beylikdüzü ve Avcılar ilçe mitingleri ile Bağcılar'daki Giresunlular gecesine katıldı. Dört etkinlikte de yaptığı konuşmalarda paralel yapıyla mücadelede kararlılık mesajını yineleyen Erdoğan, muhalefetin yönelttiği "tek adam" ve "diktatör" eleştirilerine sert cevap verdi. Vatandaşa sandığa sahip çıkma çağrısı yapan Başbakan'ın nbsp;konuşmasından satır başları şöyle: nbsp;
MİLLET TAVİZ VERMEZ
"67 yıl önce olduğu gibi, sandığı ortadan kaldırmak isteyenler var. Merhum Menderes'e ne yaptılarsa aynısını bugün de bize yapmak istiyorlar. Beyhude çaba içindeler. Her şehirde halk gözyaşlarıyla bizi sahipleniyor. Bunu gölgelemek için kırk dereden su getiriyorlar. Ne oldu bu aralar, yolsuzluk da yolsuzluk, montaj da montaj… İşine gelmiyor bir de terbiyesizce rahmetli anneme, çocuklarıma hakaret ediyor. Yandaş medyalarıyla saldırıyorlar. Hiçbir zaman millet iradesini kabullenemediler. Dün 'başörtüsü sorununu ben çözdüm' dedi. İnandınız mı? Tarih 2008, MHP ile birlikte kızlarımızın başörtüsü ile üniversiteye girebilmesi için çalışma yaptık. Parlamento'dan geçti. CHP Anayasa Mahkemesi'ne götürdü. Mahkeme CHP'nin arzusu istikametinde karar verdi. Ama yüzde 58'le millet bu işin önünü açtı.
KAÇACAK DELİK ARARSINIZ
Bu ülkeyi artık manşetler, patronlar, Pensilvanya'daki çiftliğinden oturan fitneciler yönetmiyor. Bu ülkeyi millet yönetiyor, her zaman da millet yönetecek. Çıkmışlar; bildik türkülerini söylüyorlar. 'Tek adam', 'diktatör' demeye başladılar. Ey Kılıçdaroğlu, ey Bahçeli; ben diktatör olacağım, bana hakaret edeceksiniz. Böyle saldırabilir misiniz, kaçacak delik ararsınız. 22 gün sonra sandık ortaya gelecek. Buyurun devirin o diktatörü. CHP, MHP, Pensilvanya... Bu üç kafadar şu anda hesap yapıyor, nedir? '17 Aralık'ta bunları devirelim.' Olmadı deviremediler, '25 Aralık'ta deneyelim' dediler yine olmadı. 'Şimdi 30 Mart'ta yüzde 35'in altına indirelim, nisanda da hükümeti kuralım' diyorlar. Bunlar bu işi ne zannediyor ya. Yani bunlar herhalde tavla zarı atıyorlar, biz siyaset yapıyoruz siyaset." nbsp;
Dünyanın en büyük havalimanını engellemek isteyenlerin hukuku çiğnediğini de belirten Erdoğan, "O dozerler orada çalışacak. Tarih veriyorum, nisan sonu, haziran başı... Açık söylüyorum, bizi ezmeden buna engel olamayacaksınız" dedi.


nbsp;Başbakan'dan muhalefete cevap: 'Diktörsem sandıkta devirin'

Yağmura rağmen yalnız bırakmadılar
Başbakan Erdoğan, dün bütün gününü İstanbul'a ayırdı. Soğuk ve yağışlı havaya rağmen İstanbullular da Erdoğan'ı yalnız bırakmadı. Alandaki kalabalığa "Görüyorum ki siz kararı vermişsiniz ama 22 gün kapı kapı dolaşmaya var mıyız?" diye seslenen Erdoğan "Bu İstanbul susuzdu, çöplüktü. Hava kirliliğinden, susuzluktan İstanbul'u biz kurtardık. Biz dağları deldik. Çünkü, biz size aşığız. Biz dertliyiz dertli. Bunların böyle bir derdi yok" dedi.


nbsp;Başbakan'dan muhalefete cevap: 'Diktörsem sandıkta devirin'


8 MART?MESAJI?VERDİ:
Milli iradeye, demokrasiye nbsp;kadınlar sahip çıkacak
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile KADEM'in düzenlediği "Kadın ve Demokrasi Buluşması"ndaki konuşmasına "Tüm dünya kadınlarının 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyorum" sözleriyle başlayan Erdoğan şöyle devam etti: "Annelere olan sevgim çok fazla. Kadına saygım birinci derecede oradan geliyor. Kadına şiddet… Böyle bir şeyi kabul etmek mümkün değil. Onun için sıfır tolerans dedik.
Biz bugüne kadar kadınlar çalışsın, yönetsin, üretsin, okusun, Türkiye'ye istikamet verebilsin diye mücadele verdik. nbsp;
Demokrasi ve kadın dendiğinde Mersin'in Aslanköy'lü kadınların 1947'deki yerel seçim direnişi akla geliyor. Kadın varsa demokrasi var. Sandık, milli iradenin tecelli ettiği yerdir. Ben sizden, hanım kardeşlerimden sandığa sahip çıkmanızı rica ediyorum."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...