Başbakan'dan Kılıçdaroğlu'na: 'Hesap öğren'

Başbakan'dan Kılıçdaroğlu'na: 'Hesap öğren'

GÜNDEM Haberleri

Davutoğlu, "Hesap uzmanıyım diyor... Ama yaptığı şey karşılıksız vaatlerle ülke ekonomisini çökertme çabasıdır" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçim bildirgesinde açıkladığı projelerin önemli bir kısmının AK Parti hükümetleri tarafından hayata geçirildiğini belirterek, "Bu vaatler, Aile Sosyal Destek Projesi programından ASDEP'ten alınmış, neredeyse kes-yapıştır usulü, bizim programlardan yansıtılmış" dedi. Davutoğlu, TOBB Sektörel Ekonomi Şurası'nda yaptığı konuşmada, Kılıçdaroğlu'nun vaatlerinin ülke bütçesine 150 milyar lira yük getirdiğini belirterek, "Şu anda bütçe açığımız yüzde 0.7. Biz iktidara geldiğimizde 2002'de bütçe açığımız yüzde 10.8'di. Kılıçdaroğlu'nun bu söylediği şeyler yapmaya kalkılsa tekrar bütçe açığı 10 misli artarak yüzde 10'lara çıkacak. Yani, Türkiye 2002'ye, 2001'e geri dönmüş olacak. Şimdi Kemal Derviş ile niye konuştuğunu daha iyi anlıyoruz. Çünkü, bizim biriktirdiğimiz hazineyi boşaltacak, sonra da Kemal Derviş'i çağırıp IMF önünde nasıl borç dileneceğimizin hesabını da onunla yapacak" ifadelerini kullandı. nbsp;
İktidarı bekleyen en büyük tehlikenin seçim ekonomisi olduğunu belirten Davutoğlu, "Şunu yapabilirdik, 'Seçime gidiyoruz, herkese bol keseden bazı sözler verelim'. En ciddi ahlaki yozlaşma, ekonomide yapamayacağı sözü verip ya da iktidardaysa kısa dönemli hesap yapıp, milletin uzun dönemli geleceğini riske etmektir. Niye biz 12 yılda her seçimi kazandık biliyor musunuz? Çünkü yapamayacağımız hiçbir şeyi vadetmedik, vadettiğimiz her şeyi de yaptık. İşte bu sebeple bir itibar, bir güven, istikrar ortamı oluştu" dedi. nbsp;
Davutoğlu, 90'lı yıllarda seçime giderken sosyal güvenliğe ilişkin verilen sözlerle sistemin bozulduğunu, o dönemde görülmeyen etkilerin şimdi herkes tarafından açıkça görüldüğünü vurgulayarak, "SGK'nın başına öyle kişiler geldiler ki sizin çok yakından tanıdığınız, SGK da iflas etti. Sayın Kılıçdaroğlu'nu kastediyorum" dedi.
Kılıçdaroğlu'nun seçim bildirgesini incelediğinde 'ergen psikolojisi' hissettiğini belirten Davutoğlu şunları kaydetti, "Ergenlik çağına gelindiğinde, genel olarak şöyle bir teamül ortaya çıkar. Bir, babaya ve anneye öykünme, onun benzerini yapma. İkincisi, 'ah, şu aile bütçesi elimde olsa, ben ne kadar güzel irade ederim veya ne kadar istediklerimi yaparım' gibi bir yaklaşımdır."
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in, bilimsel hesaplarla gerçekleri ortaya koyduğunu dile getiren Davutoğlu, "Kendisini Maliye Bakanımıza havale ediyorum. Önce hesap yapmayı Maliye Bakanımızdan öğrensin, ondan sonra uzman olup olmadığını birlikte test edeceğiz" dedi.
Başbakan Davutoğlu, soykırım iddiaları için de telefon diplomasisi başlatacaklarını belirterek, "Türkiye'ye yönelen o haksız ithamlar ve bizi kıskaca almaya çabalarına karşı mücadele ediyoruz" diye konuştu.
Başbakan'dan Kılıçdaroğlu'na: 'Hesap öğren'
ANKARA?ADAYLARINI?TANITTI
"HDP, CHP'den de hızlı uçtu!"
Başbakan Ahmet Davutoğlu, aralarında Yalçın Akdoğan, Emrullah İşler, Mücahit Arslan ve Nuri Elibol'un da bulunduğu Ankara milletvekili adaylarını tanıttı. Konuşmasında CHP ve HDP'nin vaatlerini eleştiren Davutoğlu özetle şunları kaydetti: "Baktılar ki Kılıçdaroğlu uçuyor, HDP bugün daha hızlı uçmaya karar verdi. Bizim Toroslarda palavracılar için söylenen bir şey var, Silifke türküsüdür, "Aslı yok yaylasında bir sürü koyunum var benim, herkes kendi kesesinden yesin içsin saltanatım var benim." Eğer dediklerini yapacak olsa, o aslı yok yaylasındaki hani bulamadığı kaynaklar var ya Türkiye sadece bir yılda 150 milyar lira ek bütçe yükü demek." nbsp;
Başbakan'dan Kılıçdaroğlu'na: 'Hesap öğren'

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...