Başbakan'dan İsrail'e sert tepki: 'İnsanlık adına lanetliyorum'

Başbakan'dan İsrail'e sert tepki: 'İnsanlık adına lanetliyorum'

GÜNDEM Haberleri

'Müslüman kadının karnına ateş et, bir kurşunla iki Müslüman ölsün diye tişört yapmışlar. Bu alçaklıktır. Bu namussuzluktur. İnsanlık adına lanetliyorum'

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ordu'da, İsrail'e sert sözlerle yüklendi. İsrail'e yaptığı eleştirilere tepki gösteren ABD'yi de eleştiren Erdoğan, "Büyük devlet olmak adaletli olmaktan geçer, barışı gözetmekten geçer" dedi. İşte Başbakan'ın açıklamalarından bazı satırbaşları: "Terör devleti İsrail, bir kez daha Gazze'ye saldırdı, plajda oynayan çocukları vurdu. Masum kadınları, insanları katletmeye başladı. Bunların gözü o kadar dönmüş ki bir İsrail kadın milletvekili çıktı, 'bütün Filistinli anneler ölmeli' dedi. Sen ne biçim kadınsın. Kadın hakları derneklerinden ses çıkıyor mu? Çıkmadı. Niye çıkmıyor; çünkü aynı zihniyetin mensupları bunlar. Amerikalıların bazıları, 'Sayın Başbakan niye Hitler ile böyle bir benzetme yapıyor' diyor. Size ne! Sen Amerikasın, Hitler'den sana ne, ne alakan var? Bu insanlar öldürülecek, sen koskoca Amerika adaleti arayacağın yerde, kalkacaksın hala 'İsrail'in savunma hakkı' var. Ne savunması, orantısız güç kullanıyor. 'Müslüman kadının karnına ateş et, bir kurşun ile iki can' diye tişört yaptırmışlar. Bunların insanlıktan nasibi yok, bu adiliktir, bu alçaklıktır, bu namussuzluktur. İnsanlık adına nefret ediyorum, lanet ediyorum."

Tek kalsam da mücadele ederim
Başbakan Erdoğan, SKY Türk 360 kanalına açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı seçilmesi halinde de paralel yapıyla mücadeleden taviz vermeyeceğini vurgulayan Erdoğan, "Tek kalacağımı bilsem, paralelle mücadeleyi sonuna kadar devam ettiririm. Çünkü ulusal güvenliğimiz sözkonusu" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...