Başbakan'dan HDP'li vekillere: İki yüzlüler

Başbakan'dan HDP'li vekillere: İki yüzlüler

GÜNDEM Haberleri

HDP'li iki bakanın içerideki söylemi ile dışarıdaki söylemi taban tabana zıt. Önce vazifelerden aflarını rica ettiler, ardından bize hakaret ettiler!

Başbakan Ahmet Davutoğlu, istifa eden HDP'li bakanların davet üzerine, baskı olmadan kendi iradeleriyle geldiklerini ve kendi iradeleriyle istifa ettiklerini belirtti. Konya'da gazetecilerin sorularını cevaplayan Davutoğlu, iki bakanın da ayrılırken ellerine verilen metni okuduklarını belirterek şunları kaydetti: “O metnin de nerede ve nasıl yazıldığı herhalde herkesçe malumdur. Çünkü içerideki üslup ile dışarıdaki üslup taban tabana zıt. İçerde gayet nazik bir şekilde konuşan, teşekkür eden, vazifelerden affını rica eden arkadaşlarımızın birden HDP Genel Merkezi'nde kimlik değiştirmişçesine bir üslupla, bir tavırla Cumhurbaşkanımıza, bana, hükümetimize açık hakaret içeren bir açıklama yapmalarını kendilerine yakıştıramadım. Cizre'deki bazı uygulamaları kabullenemediklerini ifade ettiler. Önce siz güvenlik güçlerini değil o tedbirlere sebebiyet veren terör örgütü mensuplarını sorgulayın. Türkiye'de siyaseti Kandil ya da bir takım perde gerisindeki aktörler yönetemez. Yönetirse, halk bunu takdir eder, bunun farkını ortaya koyar.''
Yüksek Seçim Kurulu'nun Cizre'nin bazı mahalleri için alacağı kararı da değerlendiren Davutoğlu, ''YSK bağımsız kuruldur. Kendi kararlarını alırlar ve hükümetten de aldığı kararlarla ilgili her hangi bir telkin olmaz'' dedi. 
Başbakan'dan HDP'li vekillere: İki yüzlüler

İŞTE, 'HAYDİ BİSMİLLAH'
Başbakan Davutoğlu, AK Parti Konya İl Başkanlığı'nın düzenlediği yemek ve bayramlaşma programına da katılarak bir konuşma yaptı. YSK tarafından yasaklanan seçim şarkılarına değinen Davutoğlu, şunları söyledi: “Bir şarkıda bismillah kelimesi geçti diye o şarkı yasaklanıyorsa, bunun içinde CHP devreye girmişse, bu bizim gönlümüzdeki, yüreğimizdeki, dilimizdeki bismillahı söylememize engel olabilir mi? İşte söylüyorum haydi bismillah. Tabii YSK kararlarına saygılıyız.”
'YERLİ VE MİLLİ' TARTIŞMASI
Davutoğlu, “550 yerli ve milli milletvekili” konusunda da görüşlerini şöyle ifade etti: “Orta Asya çocukları, Mezopotamya çocukları, Rumeli çocukları hepsi yerlidir, millidir. Hepsi bu vatanın evladıdır. Asırlarca bu topraklarda yaşamış Müslüman, Hristiyan, Türk, Ermeni, Kürt, Boşnak, Arnavut her kim varsa Alevi, Sünni hepsi yerlidir, millidir. Milli olmak, yerli olmak kanla değil, genetikle değil, zihniyetle olur, bu topraklara bağlı olup olmamakla olur.” 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...