Başbakan'dan Ermenistan'a net mesaj: İki bayraktan ders alın

Başbakan'dan Ermenistan'a net mesaj: İki bayraktan ders alın

GÜNDEM Haberleri

Başbakanlık'a tahsis edilen Çankaya Köşkü, dün ilk defa Başbakan Ahmet Davutoğlu önderliğinde bir törene şahitlik etti.

Davutoğlu, Çanakkale Deniz Savaşları'nın yüzüncü yıldönümü etkinliklerine katılmak üzere Türkiye'ye gelen Avustralya Başbakanı Tony Abbott'u resmi törenle karşıladı. Görüşme sonrası düzenlenen basın toplantısında Davutoğlu, konuk Başbakan Abbot'un ziyaretine dikkat çekerek Erivan'a mesaj verdi. Türkiye'nin siyasi baskılar karşısında taviz vermeyeceğinin altını çizen Başbakan, şunları söyledi: "Her şeyden önce bu basın toplantısı bile, hem Ermenistan'a hem de diğer bu konuda karar almaya çalışan üçüncü ülkelere güzel bir ders olmalı. Bu iki bayrak (Avustralya ve Türkiye bayraklarını göstererek) karşılıklı savaşan iki tarafın cephelerinde bulunuyordu. Ama şimdi bu bayraklar yan yana. 100 yıl önce savaşanların torunları yan yana. Türkiye ve Ermenistan bayraklarını da yan yana görmek istiyorlarsa, tarihten öfke çıkarmak yerine ders almayı öğrenmek zorundalar."
Suriye ve Irak'taki yabancı savaşçılar ve IŞİD ile mücadele konusuna da değinen Davutoğlu, "Eğer sınırlarınızı kontrol edecekseniz kapatmanız gerekir. O zaman Suriyeli masumların hali ne olacak diye sorma hakkımız var. Hem Türkiye'yi eleştireceksiniz, hem de masum insanları korumak için hiçbir şey yapmayacaksınız. Suriye'den Türkiye'ye girişlere kapıyı kapatamayız, çünkü bunlar Suriye rejiminden, kimyasal silahlardan, DEAŞ'tan kaçan masum insanlar" diye konuştu.


KÖŞK HATIRASI nbsp;
11.Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün döneminde açık havalarda teamül haline gelen konuk lidere Köşk'ün balkonundan Ankara manzarası gösterme alışkanlığı, dün de devam etti. Davutoğlu, Tony Abbott'a balkondan Ankara'yı tanıttı. nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...