Başbakan'dan dünyaya mesaj: Terör bizden korksun

Düzenleyen:
Başbakan'dan dünyaya mesaj: Terör bizden korksun

GÜNDEM Haberleri

Başbakan Yıldırım: “Terörden korkmayacağız, terör bizden korkacak. O zaman dünyada da Türkiye’de de güvenlik sağlanır.”

Başbakan Binali Yıldırım, bir terör örgütüyle mücadele ederken başka terör örgütlerini doğurmak gibi bir yanlışın içine düşülmemesi gerektiğini söyledi. 26. Dünya Posta Kongresi’nin açılış töreninde konuşan Yıldırım, Türklerin 3,5 milyon Suriyeliye kucak açtığını hatırlattı. Bundan gurur duyduğunu kaydeden Başbakan Yıldırım, “Biz kadir bilen, darda ve zorda kalan insanlara kucak açan bir milletiz. Bunu bazı ülkeler anlayamıyorlar. Anlayamazlar, çünkü onlar her şeyi paraya tahvil etmişler. Para varsa insanlık var, para yoksa hiçbir şey yok” ifadelerini kullandı.
Darbe girişiminin ardından bazı “fırsatçı çevrelerin” 4 yıl önce karar verilen bu organizasyonun güvenlik gerekçe gösterilerek İstanbul’dan başka bir yere alınması için çaba içine girdiklerini kaydeden Yıldırım, “Ancak Uluslararası Posta Birliğinin kararlı tutumu ve PTT yönetiminin haklı mücadelesi sonunda Doha’da alınan karar aynen gerçek oluyor. Değerli dostlar, şunu asla unutmayalım: Terörden kaçmakla güvenli olamazsınız. Korkmakla terörden kurtaramazsınız. Terörü korkutursanız o zaman güvenli olursunuz. Hep beraber terörden korkmayacağız, terör bizden korkacak. O zaman dünyada da Türkiye’de de her yerde de güvenlik sağlanır” diye konuştu.
Başbakan Yıldırım, 2002’de görev geldiğinde PTT’nin halinin “Zarar eden bir kuruluş, 35 binin üzerinde çalışan ve ne yapalım da bu yükten kurtaralım” diye kara kara düşünen idare, “1 lira sembolik fiyata diğer kamu kuruluşları olduğu gibi satalım ve bu yükten kurtulalım” diyen bir anlayışın hakim olduğunu söyledi.
Yıldırım, 2004’te PTT Bank’ın kuruluşuna karar verdiklerini belirterek şunları kaydetti, “Bu kararımızı aldık ve bundan sonra PTT’nin rotası değişti. PTT süratle hizmet ağını yeni hizmet türleriyle genişletmeye başladı. Bugüne geldiğimizde 4 bin 500 noktada PTT’nin hizmet verdiği yerler var. Hem bilişim altyapısını kullanıyor hem banka hizmetlerini yapıyor, aynı zamanda kargo taşımacılığı da yapıyor. Zarar eden PTT cirosunu 1 milyar doların üzerine çıkarmıştır. Tabii 200 milyon dolar civarında da bir net kârı var.” 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...