Başbakan Yıldırım'dan, CHP ve HDP'ye 15 Temmuz cevabı

Düzenleyen:
Başbakan Yıldırım'dan, CHP ve HDP'ye 15 Temmuz cevabı

GÜNDEM Haberleri

Başbakan Yıldırım, 15 Temmuz gecesi Meclis’te yapılacak özel oturuma CHP ve HDP'nin davet edilmediği yönündeki eleştirilere cevap verdi.

Başbakan Binali Yıldırım, akşam saatlerinde 15 Temmuz darbe girişiminin anma töreni için yapılan hazırlıkları denetledi.

Yıldırım, daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Yapılan hazırlıkların çok güzel olduğunu belirterek Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan'a teşekkür eden Yıldırım'a 15 Temmuz gecesi TBMM'de yapılacak oturum hatırlatıldı.

"BİZE BİR DAVET GELMEDİ"

Oturuma CHP ve HDP'nin davet edilmemesinin eleştirildiğini söyleyen bir gazeteciye Yıldırım, kendilerinin de davet edilmediğini belirterek şunları söyledi:
Bize bir davet gelmedi. Meclis'te o gün yaşananlar yaşandığında kimse davet etmedi. Biz kendiliğimizden milletvekillerimiz, bakanlarımız kalktı gittiler. Meclis'e sahip çıktılar.

"BURADA ALINGANLIK GÖSTERMEYE LÜZUM YOK"

Aynı saatte, aynı yerde herkes tekrar toplansın diye ilan ediyoruz. Burada alınganlık göstermeye lüzum yok. Senei devriyesinde TBMM'de aynı saatte tekrar milletvekiliyle, vatandaşıyla, kadınıyla erkeğiyle toplanması, o meydanda 15 Temmuz ruhunun canlı tutulması gerekir.

"İSTİKLÂL MÜCADELESİ İÇİN DAVETE İHTİYAÇ YOK"

O yüzden ana muhalefet partisinin alınganlık göstermesine lüzum yok. Biz de yazılı davet almadık. Bu Meclis Başkanlığımızın yaptığı bir organizasyondur. İstiklal mücadelesi için davete ihtiyaç yok. Bu mücadele yediden yetmişe hepimizin en temel görevidir.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...