Başbakan Yıldırım: Bütün dünya bilsin, gereğini yaparız

Düzenleyen:
Başbakan Yıldırım: Bütün dünya bilsin, gereğini yaparız

GÜNDEM Haberleri

Başbakan Binali Yıldırım, Çorum'da toplu açılış töreninde vatandaşlara seslendi. Yıldırım,"Ülkemizin gerek Irak gerek Suriye, güney hudutlarında herhangi bir bölünme, ayrılıkçı hareket, yapay devlet kurma girişimi olursa Türkiye olarak biz bunu ulusal güvenliğimiz meselesi olarak görürüz ve gerekeni yaparız. Bunu bütün dünya bilmelidir.” dedi.

Yıldırım'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle;

KUZEY IRAK'TAKİ GAYRİ MEŞRU REFERANDUM

"Bütün dünyanın karşı çıkmasına; Türkiye'nin uyarısına rağmen bu referandumu yaptılar. En büyük ihaneti kendi vatandaşlarına yaptılar."

"GEREĞİNİ YAPARIZ!"

"Ülkemizin gerek Irak gerek Suriye güney hudutlarına herhangi bir bölünme ayrılıcı hareket yapay devlet girişimi olursa Türkiye olarak bunu ulusal güvenliğimiz meselesi olarak görürüz ve gereğini yaparız. Bunu bütün dünya bilmelidir."

"YENİ SORUN İSTEMİYORUZ"

"Herkes şunu bilmeli; bölgemizde yeterince sorun var. Yeni sorun istemiyoruz. Bölgemizde olup bitenlere kimse Türkiye'nin kayıtsız kalmasını beklemesin."

"BİN YILLIK BERABERLİĞİMİZ SONSUZA KADAR..."

"Yaşananların bedenli Kürt kardeşlerimize ödetmeyeceğiz. Bin yıllık beraberliğimiz sonsuza kadar tek devlet, tek millet, tek bayrak, tek vatan anlayışla sürdüreceğiz. Terör bizi yıldıramaz, ekonomimizle sanayimizle büyümeye devam ediyoruz"

"TÜRKİYE YAKIN GELECEKTE VAZGEÇİLMEZ ÜLKE OLACAK"

"Türkiye'yi kıskandıkları için Türkiye ile uğraşıyorlar Türkiye yakın gelecekte Avrupa ve Ortadoğu'nun da vazgeçilmez ülkesi haline gelecek"

.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...