Başbakan yeni modeli anlattı: Sadece milletin sözü geçecek

Düzenleyen:
Başbakan yeni modeli anlattı: Sadece milletin sözü geçecek

GÜNDEM Haberleri

“Yeni anayasa öyle bir değişiklik getiriyor ki, tek bir patron var; o da millet. Milletten başka hiç kimsenin sözü geçmeyecek”

Başbakan Binali Yıldırım, anayasa değişikliğine ilişkin halk oylaması için Burdur ve Isparta’da düzenlenen mitinglerde halka hitap etti. Meydandaki coşkunun büyük Türkiye’nin habercisi olduğunu belirten Yıldırım, demokrasiyi taçlandırmak için 16 Nisan’a doğru gün saydıklarını ve güçlü Türkiye için “Evet” diyeceklerini vurguladı. Yıldırım, referandum sonrası mührün millete geçeceğine işaret ederek şunları söyledi: Kurulduğumuz günden bu yana ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ anlayışından hiç ayrılmadık. Tek adres, tek durak millet oldu. Tek dayanağımız milletimiz oldu. Sırtımızı birileri gibi terör örgütlerine yaslamadık, sırtımızı vesayet odaklarına dayamadık. 15 yıldır devam eden kutlu yürüyüşümüz şimdi milletin efendi, patron olduğu koltukla taçlanacak. Yeni anayasa öyle bir değişiklik getiriyor ki tek bir patron var, o da millet. Milletten başka hiç kimsenin sözü geçmeyecek.

BUNDAN FAYDA GELMEZ
Bu ülke çok vakit ve imkân kaybetti. Bu anayasa ile eğer devam edersek kayıplarımız artarak devam edecek. Önümüzde darbeden kalma 82 model bir anayasamız var. Bu anayasa artık yürümüyor, yolda kalıyor. Milleti de yolda bırakıyor. Artık bu anayasadan Türkiye’ye, gençlere, kadınlarımıza fayda gelmiyor.
Gelişmiş ülkelerde anayasalar ülkenin önünü kapatmak değil, önünü açmak, daha kolay yönetilmesini sağlamak için kullanılır. Bizim anayasamız ise ülkenin, memleketin, seçimlerin önünü tıkamak için kullanılır. Şimdi zaman bunu değiştirme zamanıdır. CHP’de kimin genel başkan olduğu belli değil. Her biri bir boy. Baykal ayrı bir propaganda yapıyor. Muharrem İnce ayrı propaganda yapıyor. Gürsel Tekin ayrı bir havadan çalıyor. Hepsi, 16 Nisan’dan sonra genel başkanlığa hazırlanıyor. Referandum umurunda değil bunların. Bunların işi gücü kendi hesaplarını görmek. Bu CHP’nin kafasında bir şey daha var. ‘Tek adam’ diyor. Kardeşim yedi seçime girdin, yedisini de kaybettin hâlâ tek adamsın. Tek adam arıyorsan aynaya bak.
Başbakan yeni modeli anlattı: Sadece milletin sözü geçecek
Isparta’ya gül gibi hastane
Yozgat ve Mersin’in ardından Türkiye’nin 3. şehir hastanesi Isparta’da Başbakan Binali Yıldırım’ın katıldığı törenle açıldı. Akfen Holding tarafından 1,1 milyar liralık yatırımla hayata geçirilen Isparta Şehir Hastanesi’nin özellikleri şöyle: 
- Yatak kapasitesi 800.
- Toplam 221.353 metrekare olan 4 blok, 20 ameliyathane, 131 yoğun bakım ünitesi, 167 poliklinik.
- 909’u yeni, toplam 1.528 kişilik istihdam imkânı.
- Her biri 24 metrekare 324 tek, her biri 30,3 metrekare 150 çift kişilik oda.
- 1904 araçlık otopark.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...