Başbakan Erdoğan'dan 'yeni adaylık' mesajı

Başbakan Erdoğan'dan 'yeni adaylık' mesajı

GÜNDEM Haberleri

2020 Olimpiyatlarının Tokyo'ya gitmesiyle ilgili açıklamalarda bulunan Başbakan Erdoğan, 'umutsuzluk değil tecrübe' dedi ve yeni adaylık mesajı verdi.

2020 Olimpiyatları nın Tokyo'ya gitmesiyle ilgili açıklamalarda bulunan Başbakan Erdoğan, 'umutsuzluk değil tecrübe' dedi ve yeni adaylık mesajı verdi. Erdoğan'a, "Oyunların Tokyo'ya verilmesine Türkiye'de sevinenler oldu, ne söyleyeceksiniz?" sorusu da yöneltildi. nbsp;Başbakan Erdoğan, Arjantin'den Ankara'ya dönüşünde 2020 Olimpiyatlarına evsahipliği yapma yarışında İstanbul'un finalde Tokyo'ya kaybetmesiyle ilgili konuştu. Elemelerde ilk kez böyle bir başarı elde edildiğini ve bununla yetinmeyerek çalışmaların süreceğini söyleyen Erdoğan, finalde keybetmenin geleceğe umutla bakılmasına engel olmayacağını tam tersine önemli bir tecrübe teşkil edeceğini söyledi. Erdoğan, "Önümüzdeki süreçte spora ve sporcuya yaptığımız yatırımları aralıksız sürdürmeye özen göstereceğiz. Bu yatırımları tek bir organizasyon adına değil geleceğimiz için atıyoruz" şeklinde konuştu.
Olimpiyatların İstanbul'a gelmesi için çalışan ekibe, emeği geçenlere, İstanbul'a oy verenlere teşekkür eden Erdoğan şunları söyledi:
"İSTANBUL'UN POTANSİYELİ DİKKATE ALINMADI"
"Komite tercihini Tokyo'dan yana kullandı. Olimpiyatlar İstanbul'da yapılsaydı hem kent hem Türkiye hem de içinde bulunduğumuz coğrafya çok şeyler kazanacaktı... Olimpiyatların ilk kez halkı Müslüman olan bir ülkede yapılması durumunda, barışa susayan bölgemizde medeniyetler buluşmasını sağlamak mümkün olabilirdi. İstanbul'un bu potansiyelinin yeteri kadar dikkate alınmayışı ya da alınamayışı neticesinde ipi göğüsleyen Tokyo oldu"
"SEVİNENLER OLDU..."
Başbakan Erdoğan'a, Anadolu Ajansı muhabiri tarafından, "Oyunların Tokyo'ya verilmesine Türkiye'de sevinenler oldu, ne söyleyeceksiniz?" sorusu sorudu.
"Ben buna cevap vermeyeyim. Vakti geldiğinde halkım en güzel cevabı verecektir" diyen Erdoğan şöyle devam etti:
Böyle bir şeye sevinilmez. Türkiye son ikiye kalmıştır. Ve bizim kaybetmemize üzülen komite üyelerini gördük.
Türkiye 5. kez böyle bir yarışa girdi. Türkiye'nin böyle bir organizasyona evsahipliği yapamayacak olmasını kendileri için önemli görenlerin bunu neden yaptıkları belli. Onlar bunu önemserken, Türkiye birçok uluslararası spor organizayonuna evsahipliği yapmıştır. İzmir, Mersin, Erzurum ve Trabzon bu heyecanları yaşayan kentlerdir. Biz bundan sonrasını ağırlıklı olarak sporcularımızın yetişmesine ayıracağız. Bunun için gerekli adımaları usanmadan atacağız, inanıyorum ki bu işi de başaracağız..."
"DOPİNG YAPANIN SPOR HAYATI BİTER"
Erdoğan, doping konusunda da, "Bu Türkiye'ye yönelik bir soru olmamalı. Soru, 'doping konusundaki yaklaşımınız nedir?' şeklinde olmalı. Biz 'dopinge karşı sıfır tolerans' dedik ve çalışmalar başlattık. Kim böyle bir şeye tevessül ederse, bu ülkedeki spor hayatı biter. Buna yönelik kurumsallaşmayı gündeme aldık, adımları attık ve atıyoruz..." şeklinde konuştu

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...