Başbakan Erdoğan'dan çorbacılara jest

/ Kaynak: DHA
Başbakan Erdoğan'dan çorbacılara jest

GÜNDEM Haberleri  / DHA

AK Parti Genel Merkezi'nde verilen iftar yemeğinde 500 kişilik Gülüklü Çorbası'nı Cevdet ve Şerife Görücü çifti hazırladı.

AK Parti Genel Merkezi'nde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla 18 Temmuz Perşembe günü, Ankara'daki büyükelçilere ve medya temsilcilerine verilen iftar yemeğinde Alanya'nın yöresel 'Gülüklü Çorbası' ikram edildi. AK Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Çavuşoğlu, memleketi Alanya'da yöresel ev yemekleri yapan Cevdet ve Şerife Görücü çiftini Ankara'ya davet etti. Görücü çifti, kendilerine tahsis edilen partinin genel merkez mutfağında, yaklaşık 500 kişilik Gülüklü Çorba ve kabak tatlısı hazırladı. Türk mutfağının geleneksel yemeklerinin ikram edildiği davette, Gülüklü Çorba ve kabak tatlısı konukların beğenisine sunuldu. İftar yemeğinin ardından Alanya'ya dönen Cevdet ve Şerife Görücü çifti, Başbakan Erdoğan'ın Gülüklü Çorba'yı çok sevdiğini ve kendilerine yemekten sonra teşekkür ettiğini söyledi.
Yöresel Alanya Ev Mutfağı adlı restoranın sahibi 23 yıllık aşçı Cevdet Görücü, besin değeri yüksek Gülüklü Çorbası'nı Ankara'da Başbakan Erdoğan ve konuklarına tanıttıkları için onur duyduğunu dile getirdi. Çocukluğunda annesinden öğrendiği Gülüklü Çorba'yı kendi restoranında yapmaya devam ettiğini belirten Görücü, "Gülüklü Çorba, tavuk veya işkembeden yapılır. Başbakan ve misafirlerine tavuklu çorba yaptık. Gülüğün anlamı da misket şeklinde yapılan köfteden gelir. Başbakan ve değerli misafirlerine bu çorbayı tattırdığımız için çok mutluyuz. Mevlüt Çavuşoğlu'na da kültürümüze önem verdiği için teşekkür ederim" dedi.


BAŞBAKAN'DAN TEŞEKKÜR
Cevdet Görücü'nün eşi Şerife Görücü de Başbakan Erdoğan ile görüşmelerini şöyle anlattı:
"İftardan sonra bizi Başbakan Erdoğan'ın yanına çağırdılar. Çok heyecanlandık. 'Hoşgeldiniz' dedi. Başbakan bize 'Söyleyin bakayım hanginiz yaptı' dedi. Birlikte yaptığımızı söyleyince de 'Elinize sağlık çok güzel bir çorba olmuştu' dedi"


GÜLÜKLÜ ÇORBA
Özellikle düğün, cenaze, mevlit gibi günlerde pişirilen Gülüklü Çorba, içindeki malzemeler bakımından oldukça zengin bir yiyecek. Gülüklü Çorba'da tavuk ve etin yanı sıra pirinç, nohut ve bol miktarda baharat bulunuyor. Protein açısından zengin olan Gülüklü Çorba'nın kıvamında pişirilmesi ustalık gerektiriyor. Çorba yapılırken kıymanın karabiber ve tuzla yoğrulup küçük bilyeler şeklinde hazırlanarak kızartılması, tavukların da küçük parçalar halinde doğranıp aynı yağda kızartılması ve biraz salça ile kavrulması gerekiyor. Daha sonra bu et ve tavuk karışımına, haşlanmış nohut ve pirinç ekleniyor. Tüm malzemeler birlikte bir süre kaynatılıyor. Ocaktan indirmeden 10 dakika önce çorbaya sebze çeşnisi ve bol miktarda kuru nane ilave ediliyor. Bu lezzetli çorba limonla servis ediliyor.

GÜNDEM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...