Başbakan Erdoğan'a hakareti tespit eden sistem geliştirildi

Başbakan Erdoğan'a hakareti tespit eden sistem geliştirildi

GÜNDEM Haberleri

İnternet medyasında son 15 günde en fazla Başbakan Erdoğan hakkında hakaret ifadesi içeren yayın yer aldı.

Türk mühendisler tarafından geliştirilen yazılım programı sayesinde küfür ve hakaret içeren yazılar anında tespit ediliyor. İnternet medyası nda son 15 günde en fazla Başbakan Erdoğan hakkında hakaret ifadesi içeren yayın yer aldı. Türkiye'nin en büyük 'Dijital Haber Bankası'nı kuran Türk bilişim mühendislerinin geliştirdiği sistem sayesinde; internet medyasında yer alan hakaret, küfür ve iftira içerikli yayınlar anında muhatabına bildirilebiliyor. Google'ın bile göremediği siteleri de tarayan sistem, içerisinde hakaret ve küfür içeren haber, yazı, yorum ve mesajları en geç 10 dakika içerisinde tespit ederek bildirimde bulunuyor. Sistem, hakaret ve küfür içerikli yayının ilk önce hangi sitede yayınlandığını ve ilk kaynağından sonra sırasıyla Türkiye'nin hangi ilinde başka hangi sitelerin kopyaladığını parmak izi yöntemiyle belirleyebiliyor. Dolayısıyla mağdurların yayının ilk kaynağına doğrudan ulaşma, iletişim kurma imkanı sağlıyor.
BAŞBAKAN ERDOĞAN'LA İLGİLİ 15 GÜNDE 2.781 HAKARET İÇERİĞİ
Sistemin hakaret içeren haberi, yazıyı tespit ettiğini, söz konusu ifadenin hakaret olup olmadığına ancak yargının karar verebileceğini vurgulayan Yeni Medya İnternet Yayıncılığı İş Geliştirme Müdürü Ömer Sel, sistemin Türk Dil Kurumu (TDK) kriterlerine göre tarama yaptığını belirtiyor.
Sel'in verdiği bilgilere göre, habermetre.com'un son 15 günde siyasi liderler ve ünlülerle ilgili yaptığı taramalara ilişkin çarpıcı sonuçlar şöyle, 'İnternet medyasında son 15 günde en fazla Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkında hakaret ifadesi içeren yayın yer aldı. Bin 410 farklı haberde 2 bin 781 defa hakaret ve küfür olduğu değerlendirilen ifadeler geçti. Başbakan Erdoğan'ı MHP lideri Devlet Bahçeli ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu takip ediyor. Bahçeli'yle ilgili 229 farklı haberde 610, Kılıçdaroğlu'yla ilgili 216 haberde 457 kez hakaret içerikli ifadeler yayınlandı. Bir başka ifadeyle internet medyasında Başbakan Erdoğan'la ilgili 24 saatte ortalama 185, MHP Lideri Bahçeli'yle ilgili 40, CHP Lideri Kılıçdaroğlu'yla ilgili 30 defa hakaret ifadesi içeren yayın tespit ediliyor. Bu rakamlar içerde ve dışarda meydana gelen olaylarla bağlantılı olarak artış gösterebiliyor.'

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...