Başbakan Erdoğan, Rusya'da Türk otelinde kalacak

/ Kaynak: CHA
Başbakan Erdoğan, Rusya'da Türk otelinde kalacak

GÜNDEM Haberleri  / CHA

Başbakan Erdoğan, 5-6 Eylül tarihlerinde yapılacak G20 zirvesine katılmak üzere Rusya'ya gitti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 5-6 Eylül tarihlerinde yapılacak G20 zirvesine katılmak üzere Rusya'nın kültür başkenti St. Petersburg'a geldi. Erdoğan'ı "kuzeyin başkenti"nde kalacağı 2 günde yoğun bir program bekliyor. Bugün yerel saatle 16.00'da G20 liderler zirvesi yapılacak. Başbakan Erdoğan, yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı Pulkovo Havalimanı'na Moskova saati ile 17:20'de indi. Erdoğan ve beraberindeki heyet, St. Petersburg'da konaklamak için bir Türk yatırımı olan Crowne Plaza Oteli'ni seçti. Otel, Türk inşaat şirketi Rönesans'ın kendi yatırımı. Erdoğan'a Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve AK Parti Antalya milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu eşlik ediyor. St. Petersburg Vali Yardımcısı Vasiliy Keçici'nin karşıladığı Türk heyeti, kent merkezinde bulunan St. Petersburg Crowne Plaza otele geçti. Erdoğan'ın resmi temasları St. Petersburg kentinin 30 kilometre dışındaki Strelna kasabasında 5 Eylül'de başlayacak. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in MSİ 16.00'da karşılama yapacağı törenin ardından ilk çalışma toplantısı 17.00'da gerçekleşecek. Sabah saatlerinde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, G20 ülke liderleri ile ikili görüşmeler yapacak. Rus lider akşam yemeğinin ardından misafirlerini müzik ve su gösterisi ile dinlendirecek.


Erdoğan'ın ABD Başkanı Barack Obama, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Fransa Cumhurbaşkanı Francois Hollande ve Almanya Şansölyesi Angela Merkel ile ikili görüşmeler yapması planlanıyor. Ancak Başbakan Rusya'ya hareketi öncesi yaptığı açıklamada, Obama'nın açılışa katılımın ardından Moskova'dan ayrılabileceği yönünde bilgi aldıklarını söyledi. Bu durumda Erdoğan-Obama görüşmesi gerçekleşmeyebilir. Erdoğan-Putin görüşmesinin takvimi ise net değil. Kremlin'den yapılan açıklamada ikili görüşmede Suriye ve Mısır başta olmak üzere Ortadoğu'da yaşanan gelişmelerin ele alınacağı, Sonbahar'da Moskova'da yapılacak Üst Düzey İşbirliği Konseyi toplantısı ile ilgili hazırlıkların değerlendirileceği belirtildi. Erdoğan, başta Putin olmak üzere, ikili görüşmelerde Suriye'de kimyasal silah kullanımına ilişkin MİT'in yaptığı çalışmaları muhataplarıyla paylaşacak.
nbsp;
GÜNDEM
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...