Başbakan Erdoğan, Rusya'da açıklama yapıyor CANLI

Başbakan Erdoğan, Rusya'da açıklama yapıyor CANLI

GÜNDEM Haberleri

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Rusya'da G-20 zirvesinin ardından basın toplantısı düzenliyor.

Başbakan Erdoğan'ın açıklamalarından satış başları: Bu yıl zirvede ilk olarak küresel ekonomik büyüme, nbsp;istihdamı ele alma imkanımız oldu. Bu yıl da kalkınma konuları gündemimizde yer aldı. Ülkemizin küresel kalkınma çabaları konusunda attığı adımlara değindim. Özellikle genç ve kadın istihdamının öncelikli konu olduğunun altını çizdik. G-20 zirvesi marjında çeşitli liderlerle görüştüm. Görüşmelerimizde bölgesel meseleler gündem maddelerimiz arasında yer aldı. Ağırlıklı olarak Suriye üzerinde özellikle durduk. Suriye rejiminin BM Genel Sekreteri'nden sonra söz aldık. liderlerin büyük kısmı bu konuda yapılanların değerlendirmesine girdi. Suriye rejiminin halkına yönelik katliamı her lider tarafından takip ediliyor ve Şam'a yönelik operasyonun gerekli olduğunu liderler ifade ediyor. Rapora dayalı olarak adımın atılmasının önemli olduğu noktasında yaklaşım var. Türkiye olarak Suriye'deki bu gelişmelerin teşhisi üzerinde durduk. Burada hedef saptırması önemli. Kimyasal silahlar üzerinde hassasiyetle durulurken öbür tarafta nbsp; insanın öldürülmesi bir kenara konuluyor. Buy kadar sığınmacı gözardı ediliyor. Kimyasal silahlar suç teşkil ediyor. Diğer tarafta öldürülen insanlar bunu yapanlar suç işlemiyor mu? Göçe zorlanan yedi milyon insan onlar suç işlemiyor mu? Bunların suç lahiyasında yerleri var. 21 Ağustos gece 02,30 orada 1700 kadar insan kimyasal silahlarla öldürülüyor ama gel gelelim bunun kimler tarafından işlendiği konusunda bunu Esad değilde muhalefet yaptı diye bir hava var. Biz elimizdeki belgelere bakıyoruz. Bir iki fok balığı ölünce dünyayı ayağa kaldıranlar yüzbinlerce insan karşısında sessiz durmak siyasilere yakışacak durum değil diye düşünüyorum. Esad gidince ne olacak? Bundan daha iyi olacak. Bu insanlara karşı insani sorumluluğumuz var. Suriye'ye yönelik bir operasyonu destekliyor olmamız asla savaş çığırtkanlığı değildir. İnsanlığa karşı, komşuluğumuza karşı sorumluluğumuz var. Tasını, tabağını kapan bize sığınıyor.

"BU SAVAŞ HEVESLİSİ DEĞİLİZ"
Bu amaca yönelik olarak çalışmalara destek verdik vereceğiz. Suriye'ye yönelik operasyonu destekliyor olmamamız asla savaş çığırtkanlığı değildir savaş heveslisi olmak değildir. Buradaki sıkıntı komşuda yangın başlamıştır ilk vuracağı yer biziz. Bu yangını söndürmek için elimizden geleni yapmak zorundayız. Bunu nasıl görmemezlikten gelir. nbsp;Kurda merhamet kuzuya zulümdür. Biz bunu yapamayız. Esad yönetimine karşı operasyona karşı durmak binlerce ölene göz yummaktır. CHP'nin Şam katillerini desteklediğini biliyoruz. CHP'nin Reyhanlı saldırganları ile ilişki içinde olduğunu da biliyoruz. MHP'nin CHP ile aynı dili kullanması üzerinde düşünülmesi gereken konudur. Biz ilkelerle hareket ettik ve böyle devam edeceğiz.


2020 OLİMPİYAT
Yarın olimpiyat şehri belirlenecek ve nbsp;yaptığımız çalışmaların umudu ile oraya gidiyoruz. FED ile ilgili herhangi konu gündemimize gelmedi.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...