Başbakan Erdoğan: 'Montajlı oyuna gelmeyin'

Başbakan Erdoğan: 'Montajlı oyuna gelmeyin'

GÜNDEM Haberleri

Başbakan Erdoğan: Yargıdaki, emniyetteki odakların eliyle kirli tuzak kuruluyor. Yolsuzluk işin kılıfı. Ama biz bu elleri kırarız..."

Hafta sonunu Karadeniz'e ayıran Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dün Giresun ve Trabzon'daydı. Erdoğan, 17 Aralık'ta düzenlenen üç ayaklı operasyona tepkisini sürdürdü. "Kirli tuzağa" nbsp;dikkat çeken Erdoğan, asıl amacın huzuru ve istikrarı bozmak olduğunu vurguladı. Erdoğan, özetle şunları söyledi: "Ülke ve millet olarak çok büyük acılar yaşadık, büyük imtihanlardan geçtik. Ne diyor İstiklal Marşı, 'Hakkıdır hakka tapan milletimin istiklal.' nbsp;Bakın kula kulluk yok. Birileri varsın kula tapmaya devam etsin. Şunu dost, düşman çok iyi bilsin; Eğer bu ülkeye el uzatan olursa, eğer bu ülkeyi karıştırmak için kirli tuzaklar kurulursa, o elleri kırarız, o tuzakları bozarız. Birtakım kirli çevreler, benim bu güzel ülkemde kaos çıkaramaz, büyümeyi durduramaz. Hangi örgütü, hangi maşayı, hangi haini kullanırlarsa kullansınlar, bu millet, o uluslararası örgütlere de, onların maşa örgütlerine de gereken cevabı gerektiği gibi vermesini bilir. Herkes haddini bilecek. Sizin karşınızda Türkiye Cumhuriyeti Devleti var. nbsp;Bir haftadır yargıdaki, emniyetteki bir takım odaklar eliyle bir komplo uygulanmaya kondu. Yolsuzluk kisvesi altında son derece hukuksuz, çirkin, karanlık bir tuzak kuruluyor. Yolsuzluk bu işin sadece kılıfıdır. Bizim yolsuzluk konusundaki hassasiyetimiz zaten bellidir. Kardeşlerim, oluşturmak istedikleri algıya sakın ha itibar etmeyin. Bir takım gazetelerin, bir takım ajanların hukuku çiğneyerek yayınladıkları görüntülere, fotoğraflara, attıkları manşetlere, kullandıkları dile, yaptıkları montajla sosyal medyadaki görüntülere asla aldanmayınız. Bu komplonun amacı başka. Devletin borçlanma faizini yüzde 4.5'lara kadar çektik. Bunu hazmedemediler. Türkiye bu işten 11 yılda 642 milyar lira kazandı. O dev projeleri, bu paralarla yapıyoruz. CHP genel müdürü, yolsuzluk görmek istiyorsa dosyasını raftan indirdiği, şimdi de aday yapmaya gayret ettiği kişilere baksın."

nbsp;Başbakan Erdoğan: 'Montajlı oyuna gelmeyin'
Milletimizin duasıyla sandığa gömeceğiz
Başbakan Erdoğan, konuşmalarında muhalefete sert eleştirilerde bulundu. "Nerede çete varsa CHP'yi onun arkasında bulursunuz" diyen Erdoğan, "Şu anda da bu kirli örgütün arkasında vagon oldu. Benim milletim bu fırsatçılığı affetmez. Ana muhalefetin genel müdürü çıkmış, yargıdaki, emniyetteki hukuksuzlukları savunuyor. Hakimlere, savcılara hakaret yağdıran, bundan dolayı hakkında fezleke olan bu genel müdür değil miydi?" şeklinde konuştu. Provokatörler üzerinden ülkenin karıştırılmaya çalışıldığını tekrarlayan Erdoğan, şöyle devam etti: "Müslüman, elinden ve dilinden diğer Müslüman'ın da emin olduğu insandır. Biz Allah'ın izniyle bu kirli komployu da aşacağız. nbsp;Yeter ki bir ve beraber olalım. Ama 'kardeş olalım' diyerek, kardeşine kurşun sıkanlardan olmayalım. 'Kardeş olalım' derken, kardeşinin izzetiyle onuruyla oynayanlardan olmayalım. nbsp;İnşallah sizin hayır dualarınız, bedduaları, nbsp;saldırıları sandığa gömecektir. Biz Müslümanın hidayetinin artması için dua ederiz. Laneti için değil. Lanet Müslümanlar arasında öyle beraber bir tezgahtır ki, bumerang gibi döner onu yapana döner. Birileri billboardlara yazmış; 'kardeş olacağız' diyor. Bir tarafa 'gezici'yi, bir tarafa polisi koymuşlar. Bu nasıl kardeşlik ki, öbür taraftan kardeşini lanetleyeceksin. Sabredeceğiz ama çeteleşmeye izin vermeyeceğiz."


nbsp;Başbakan Erdoğan: 'Montajlı oyuna gelmeyin'
Tüfek ve kemençe hediye edildi
Giresun'da büyük ilgi gören Başbakan Erdoğan, 17 Aralık operasyonu sonrası moral depoladı. Cumhuriyet Meydanı'nda toplu açılış töreninde, "Aslan parçası heybetini gizli tut. Çakallar titremeye başladı. Türkiye'nin mimarı, AK gönüllerin lideri. Biz her kişi için değil, er kişi için toplanırız" yazılı pankartlar asıldı. Vatandaşlar, "Yanındayız Başbakanım" sloganı attı. Erdoğan'a tüfekle bir kemençe hediye edildi. nbsp;
nbsp;Başbakan Erdoğan: 'Montajlı oyuna gelmeyin'
HALKBANK'A OPERASYON PLANI NİSANDA YAPILDI
Giresun'da eşi Emine Erdoğan'la birlikte 132 milyon TL'lik açılışa imza atan Başbakan Erdoğan, "Halkbank'ı yedirmeyiz" dedi. Erdoğan, "Nisan 2013'te ABD'de Halkbank'a yönelik bir operasyonun planları yapıldı. Hatta hatta bunu kongreye getirmek istediler. Bankanın uluslararası piyasalardaki çalışmalarına ket vurmak istediler. Bunu engelleyince rahatsız oldular" diye konuştu.

nbsp;Başbakan Erdoğan: 'Montajlı oyuna gelmeyin'
Başbakan'ı kefenli gençler karşıladı
Başbakan Erdoğan'ı Trabzon Havalimanı'nda karşılamaya gelen ve üzerlerine kefen giyen Çarşıbaşı AK Gençlik üyeleri, "Kefenimizle geldik, ölümüne seninleyiz" yazılı pankart açtı. Ayrıca alandaki duvarlara, "Güveniyoruz, inanıyoruz, sonuna kadar yanındayız" ve "Kirli ittifaklara karşı milletin duası yeter" yazılı afişler asıldı.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...