Başbakan Erdoğan Kartal'da açılış töreninde konuştu

Başbakan Erdoğan Kartal'da açılış töreninde konuştu

GÜNDEM Haberleri

İstanbul Kartal'da toplu açılış töreninde konuşan Başbakan Erdoğan'ın hedefinde yine muhalefet partileri vardı. İşte Erdoğan'ın konuşmasının tam metni.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Kartal'da katıldığı açılış töreninde gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun Meclis Grup Toplantısı'nda yaptığı açıklamaları eleştirdi. İşte Başbakan Erdoğan'ın yaptığı o konuşma;

ALLAH'TAN MARMARAY'I GÖRMÜYORLAR


Kartal'da sokaklar cadde asfalt böyle birşey yoktu. O küçük yavrular ellerinde bidonla CHP'nin İSKİ'sinin suseri vardı tankerler gönderiyorlardı oralara. O tankerlerle su dağıtıyorlardı. Bidonlarla o yavrular su taşıyorlardı. İstanbul şuanda susuz değil ki. Artık su satan yerler kaldı mı. Hepsi kapandı gitti. Neyle bizimle gitti. Hamdolsun 2 yılda İstanbul'un susuzluğunu bitirdik. Sakarya'dan Trakya'dan dağları deldik İstanbul'a su getirdik. 11 Metrelik tünelle su geliyor niçin bir tarafta sıkıntı olursa öbür taraftan bunu gidelerim diye. Allah'tan bunlar denizin altını görmüyorlar. Görseler onu da tıkamak için kampanya yaparlar. Allah'tan Marmaray'ı görmüyorlar. Görseler onu da durdurmak isterler. 3. Boğaz köprüsünü görüyorlar zaman zaman motorlarla oraya gidip çevreye aykırıdır diyorlar. Neymiş o 250 metre yüksekliğinde kuleler yükseliyor oradan asma köprü giderilecek. Bir taraftan ulaşımı çöz diyeceksin bunun için yapılan köprüye de karşı çıkacaksın. Siz 1'e de karşı çıktınız, 2'ye de karşı çıktınız 3'e de karşı çıkıyorsunuz. Sizin cibiliyetinizde var.

Hava kirliliği dedik, susuzluk dedik ama en önemlisi çöp dağları. Soruyorum 94 öncesini hatırlayanlara soruyorum. Hatırlıyor musunuz o çöp dağlarını. Kardeşlerim o çöp dağlarını 1 yılda kaldırdık. Vahşi depolamadan modern depolamaya geçtik. Kemerburgaz'daki o vahşi depolama yok artık. Şile'deki o vahşi depolama yok. Ne demek modern depolama yani çöpten enerji üretiyoruz bir taraftan da bunları tamami ile halkımıza kokusu ile varlığı ile zarar vermeyecek hale getirdik. Bunları biz yaptık. Artık şehirlerimizde bunları görebiliyor musunuz yok. Çok enteresandır. Biz bu adımları atarken malesef bu CHP zihniyetinin bu adımları atamadığını görüyoruz. Bunların ne proje ne dert ne çözüm gibi derdi yok. Bu iş bizim işimiz. Biz dertliyiz çünkü. Dertli olduğumuz için de önce teşhis sonra da çözüm üretmek suretiyle yola devam ediyoruz.

Sizler bizi hiç bir zaman bir kenarda bırakmadınız hep bizimle yürüdünüz. Yaşanabilir bir şehir evet bizimle beraber oldu. Biz İstanbul'u CHP'den devraldık. İstanbul yolsuzluklar nedeniyle tarihinin en karanlık günlerini yaşadı. Yolsuzluk batağındaki İstanbul'u aldık bugünlere taşıdık. Sultan Abdulmecid'in hayalini biz gerçekleştirdik. Yolsuzluklara son verdiğimiz için üçüncü köprü inşaatına başladık. 2,5 Milyar dolara mal olacak 3. köprüyü yapıyoruz.

O KAĞITLARI ELİNE VERENLER, BAYKAL'IN GÖRÜNTÜLERİNİ HAZIRLAYANLAR


Yolsuzluk yapana asla musamaha göstermeyiz. 1994'te yolsuzluk içindeki İstanbul'u CHP'den aldık. O CHP yolsuzluk iddiası ile partiden attığı birini aday yapıyor. Yolsuzluk klasörünün önünde resim çektiriyor malum CHP'nin Genel Müdürü ondan sonra da adına yolsuzluk düzenlemesi yapan bu zat bu adam kalkıyor onu İstanbul'a büyükşehir belediye başkan adayı yapıyor. Bu nasıl bir anlayış. Bunlar mı yolsuzluğu sorgulayacak. Önce geçmişindeki kara lekeleri temizle. SSK'nın Genel Müdürü iken yaptığınız pislikleri temizleyin. SSK'nın genel müdürü olduğu zamanda biz hastanelerde sıralarda kuyruklarda değil miydik. Ezcanelerden gidip ilacımızı alabiliyor muyduk? Doktor reçete veriyor biliyoruz Kartal Eczanesine ilaçların yarıdan fazlası yoktu. Şimdi öyle mi. İstediğin eczaneden alabiliyor musun koğuş sistemleri kalktı mı her geçen gün daha iyiye gidiyoruz. Farkımız bu. Bu CHP'nin Genel Müdürü o koltuğa oturduğu günden bu yana eline tutuşturulan kağıt parçalarını sallayıp yolsuzluk iddiaları savuruyor. Kayseri'de yolsuzluk var dedi Kayserili sucuğa doydu. Eline belgeler tutuşturuyorlar CHP Genel Müdürü'nü bir araç olarak kullanıyorlar. Eline ne verirlerse onu sallıyor. Lütfen ittifaka dikkat edin paralel örgüt ile CHP ittifak halinde. Şimdi CHP'ye gönül veren kardeşlerime sesleniyorum. Geçenlerde yine çıkmış grup toplantısında bişeyler sallıyordu. Ey genel müdür unutma senin genel başkanın Baykal ile ilgili o görüntülü hazırlıkları yapanlar da şuanda senin eline bunları verenlerdir bunu bilesin.

PARALEL ÖRGÜT CHP'Yİ DE MHP'Yİ DE PARMAĞINDA OYNATIYOR


Genel Başkanı'nın o görüntülü kaseti dağıtıldığı zaman Anayasa görüşmeleri yapılıyordu. Ben o zaman ulaştırma bakanıma dedim ki hemen süratle müdahale edin ve yayını durdurun ve yarım saat sürmedi o yayın durduruldu. Biz durdurduk o yayını. O sayede bu genel müdür bu partiye genel başkan oldu. 1 Gün geçti aradan. Genel Başkan yardımcısı olan zat hakkında da görüntü yayınlandı. O görüntülü CD'yi de engelleyen de biz olduk. Biz bunları ahlaki değerlerimize manevi değerlerimize ters gördüğümüz için durdurduk. Seyirci kalmadık. Sayın Bahçeli'nin yanındaki milletvekillerine yönelik aynı görüntüler yayınlandı. Bunları durduran da biz olduk. Ama bunlara iyilik olmadı. Şuanda bunlar ellerinde bakıyorum da bazı CD'lerle dolaşıyorlar. Neyle dolaşırsanız dolaşın bir netice alamazsınız. Önce siz aynaya bakın aynaya. Çünkü bu paralel örgüt sizleri parmağında oynatıyor. 2010 Yılında o kaset komplosu sıradan bir olay değildi. O gizlice kaydedilmiş görüntüler internetten yayınlandı. Şimdi internetle ilgili bir çalışma yapıyoruz. Niye bu tür ahlaksız yayınlar olmasın diye yapıyoruz. Bu düşünce özgürlüğüün engellemekmiş böyle birşey yok. İnternet kapanmıyor. İnternet tam aksine kontrol altına alınıyor.

YATIRIMCILARIN HER ZAMAN YANINDA OLACAĞIZ


Geçenlerde çıkmış malesef ilginçtir CHP'nin Genel Müdürü bu firmalardan bir tanesinin patronunu grup toplantısında eleştiriyor. Filanca STK'nın başından ayrılması gerekir diyor. Bu zat oraya atama ile gelmedi. Seçimle geldi. Oraya ne ben atadım ne sen atadın. Bu kuruluşa oranın üyeleri seçti. Dolayısıyla oradan ayrılmasını isteme talebi hakkı sana ait değildir. Sen daha görev alanını bilmiyorsun git önce görev alanını öğren. Bu insanlar bu ülkede milyarlarca lira yatırım yapan insanlar. Senin bu tür yanlış yaklaşımların ne yasalara uyan ne ahlaka edebe uyan bu tür yanlış yaklaşımların karşısında biz bu ülkede taş taş koyan bu yatırımcıların her zaman yanındayız arkasında duracağız. CHP'nin başında olan bu zat CHP'yi eritiyor. Ben de bundan dolayı CHP'li kardeşlerime diyorum ki bu oyunu bozun. Bu zatla bir yere gidilmez.

İNTERNET SANSÜRLENMİYOR, DAHA DA ÖZGÜRLEŞİYOR

İnternet yoluyla bir suç işlendiğinde kişilik hakkına tecavüz edildiğinde kişi mahkemeye başvuruyor 5 gün sonra karar çıkıyor ve erişim konuyor. Engellemek imkansız hale geliyordu çünkü bu zaman zarfında bütün görüntüler dünyaya yayılıyor. Biz birisine yanlış mı yapıldı burada iletişim başkanlığımızı devreye sokuyoruz. TİB bunu inceliyor kararını veriyor erişimi geçici olarak mahkeme kararına kadar engelliyor. Ki burada bu zulüm dursun. Mahkeme safhası devam ediyor. Mahkeme TİB'in kararını olumlu bulursa erişim engeli devam ediyor olumsuz bulursa erişim engeli kalkıyor. Yani TİB erişimi geçici olarak bloke ediyor. Bunu kamuoyunu yanlış yansıtmak art niyettir. İnternete asla sansür gelmiyor, insanların özel bilgileri fişlenmiyor. Bu yasa interneti daha güvenli ve özgür hale getiriyor. Gelişmiş ülkelerde internet nasıl düzenleniyorsa aynısını biz yapıyoruz. Gidin avrupa ülkelerine bakın aynı uygulamaları göreceksiniz. CHP'nin genel müdürünün böyle bir derdi yok. Bir kasetle iş başına geldiği için buna karşı çıkabilir işine gelmez. Türkiye'yi kasetler yoluyla kayıtlar yoluyla hukuk ihlallerinin yapıldığı bir ülke olmaktan çıkarıyoruz ve çıkaracağız.

KİŞİLİK HAKLARININ HEDEF ALINMASINA GÖZ YUMMAYIZ

Biz internete hayır demiyoruz, güvenli internet diyoruz. Kişilik haklarının özel hayatın internet yoluyla hedef alınmasına göz yummayız. Kişilik hakları için ne gerekiyorsa kararlılıkla yapacağız. Demokrasinin özgürlüklerin önünü daha da açacağız. Yarın, İstanbul'da önemli bir açılış daha yapacağız. Alibeyköy'de metro hattını yine coşkulu bir törenle açacağız. Ayrıca İBB'nin 200 bin Erguvan otobüsünü de o törenle hizmete alacağız. Ben bir kez daha sayın başkan ve ekibine teşekkür ediyorum. Burada bir şeyi özellikle sizlerden rica ediyorum. 30 Mart bu ülkede adeta yeniden bir ayağa kalkış, yeniden inşallah büyük Türkiye için çok daha farklı şekilde yürüyüşümüz olacaktır. Bizim bu medeniyet yürüyüşümüze inşallah bir enerji toplaması ile bu yolculuğu devam ettireceğiz. Çok fazla bir zaan kalmadı. 30 Mart akşamı Kartal'ımız büyükşehirle birleşecek. İnşallah 39'da 39 hedefi ile bu yolda yürüyeceğiz. Tuzla'sı ile Pendik'i ile alacağız hepsini. Merkezi yönetimle bütünleştirecek yerel yönetimler anacak bu irade ile olur. Bu bir sevda işidir bu bir aşk işidir. Ben bunu sizde görüyorum. Bir kısım yargıda güvenlikte yapılan yanlışları gördünüz.
Yunus Emre Arvas / tg.com.tr
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...