Başbakan Erdoğan, 'İmam hatipler sadece bir okul değil'

/ Kaynak: AA
Başbakan Erdoğan, 'İmam hatipler sadece bir okul değil'

GÜNDEM Haberleri  / AA

Başbakan Erdoğan İmam Hatip Liseleri Mezunlar Mensupları Derneği'nin iftar yemeğine katıldıktan sonra konuşma yaptı.

Erdoğan, İmam Hatip Liseleri Mezunlar Mensupları Derneği'nin (ÖNDER) Sepetçiler Kasrı'nda verdiği iftara katıldı. Yemeğin ardından konuşan Erdoğan, zulmün payidar olmayacağını ve ilelebet devam nbsp;etmeyeceğini belirterek, şöyle devam etti:"Sabreden, imanını ve umudunu muhafaza eden, Allah'ın her an yanında nbsp;olduğuna inanarak, hüzünden kaçınan birisi için zafer mukadderdir. İşte bunun için ne İslam coğrafyasındaki hadiseler ne de kendi ülkemizdeki hadiseler nbsp;karşısında asla umutsuz olmayacak, asla çözülmeyecek, asla sabırdan, itidalden, tahammülden taviz vermeyeceğiz." Erdoğan, ışığın zerresinin dahi olmadığı zifiri karanlık günlerden geçildiğini vurgulayarak, şöyle konuştu: "İmam hatip okulları gerçekten çok fedakar, ama aynı zamanda çok sabırlı ağabeylerimizin mücadelesi sonucunda, Türkiye'nin parlak nbsp;okulları konumuna ulaştı. Bakın bu insanlar, isyan edip sokaklara çıkmadılar, ellerine palaları alıp dolaşmadılar. Ellerinde molotoflarla dolaşmadılar, ellerinde taş sopalarla dolaşmadılar. Bu insanlar ellerine silah alıp dağa da çıkmadılar. Gayrımeşruluğu akıllarının ucundan dahi geçirmediler. Her tehdide, her hakarete, her baskı ve zulme sabırla tahammülle dayandılar ve ortaya işte bu eserleri çıkardılar."
İmam hatiplerin sadece bir okul olmadığını belirten Erdoğan, söz konusu borcu ödemekle mükellef olduklarını ve bu borcu nbsp;ödemenin yolunun tıpkı onlar gibi her türlü meşakkat karşısında sabredip, nesiller yetiştirme mücadelesi vermek olduğunu vurgulayarak, konuşmasını şöyle nbsp;sürdürdü: "Biz şikayet edenlerden de olmayacağız. Biz İslam coğrafyasının haline nbsp;bakıp, umutsuzluk içinde kıvrananlardan da olmayacağız. Biz tam tersine karanlığa nbsp;bir mum yakmanın, o karanlığın en azından bir köşesini olsun aydınlatmanın gayreti içerisinde olacağız. Sabır, tahammül ve iman, onlara ek olarak nesil yetiştirme mücadelesi yani cehdi emin olun içinde bulunduğumuz şu manzarayı değiştirmeye ziyadesiyle yetecektir. Çok büyük hedeflerimiz olacak ama küçücük meseleleri küçüktür, küçücüktür diye asla ıskalamayacağız." Gezi Parkı olaylarına da değinen Erdoğan, "Demokrasi ve ekonomi mücadelemiz kararlılıkla devam ediyor. Şu son yıl bu kadar bereketli bir ayda ortaya çıkan olaylar sıradan olaylar değildir. Bu olaylar içeriden ve dışarıdan koordinelidir. Bunlara karşı kararlı duruşumuz nasıl bir fren oluşturduysa ileri dönemlerde de bu kararlı duruş çapulculara fırsat vermeyecektir. Kamu düzenini bozmak isteyenler çapulcudur. Tencere tava çalanlar yasal olarak suç işliyorlar. Taşı yargıya... Haklı hakkını arayacak. Bu mücadeleyi beraber vereceğiz. Haklı hakkını aramazsa kaybeder." diye konuştu

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...