Başbakan Erdoğan, 'İkinci devlet isteyenler heveslenmesin"

Başbakan Erdoğan, 'İkinci devlet isteyenler heveslenmesin"

GÜNDEM Haberleri

Adıyaman Havalimanı'nın açılışını gerçekleştiren Başbakan Erdoğan, vatandaşları Rabia selamıyla selamladı. Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle...

Adıyaman Havalimanı'nın açılışını gerçekleştiren Başbakan Erdoğan, katıldığı toplu açılış töreninde halka seslendi. Konuşmasından önce Erdoğan vatandaşları Rabia selamıyla selamladı. İşte Erdoğan'ın konuşmasında satır başları, "Veysel Aşık gibi haykırdık, gece gündüz durmadan çalıştık, durmak yok yola devam edik. Daha yapacağımız çok şey var. Rabbim ömür verdiği müddetçe size hizmet etmeye devam edeceğiz. 11 yılda nice kışkırtmalara karşılaştık, kirli senaryoların hamdolsun hepsi bozuldu. Tüm Türkiye'ye ilan etmek istiyorum. Bizim millete ve ülkeye eser kazandırmaktan başka hiçbir hedefimiz yok.Bizim derdimiz kardeşlik, derdimiz muhabbet, sevgi. Hedefimiz bölgemizde ve dünyada barış sadece dayanışma ve kardeşlik.
GEZİCİ MİDİR NEDİR BURAYA GELDİLER Mİ?
Gezici midir nedir bilemiyorum Adıyaman'a gelebildiler mi? niye gelemediler? Maya sağlam. Yavan tartışmalara Adıyaman prim vermedi. Ülkeye zarar vermekten başka çabaları yok. Sandık demokrasinin namusudur. Molotof kokteylli gençlere ve onların arkasındaki CHP'li vekillere sesleniyorum.
SANDIK İŞİN NAMUSUDUR
Kendinize güveniyorsanız demokraside sandık bu işin namusudur, sandıktan netice alırsan biz de seni alkışlarız. Netice alamıyorsan başka yollara başvurmayın. Burası ne Mısırdır ne Suriye'dir. Çünkü bu ülke olgunluğa ulaşmıştır. Sandıktan çıkan TBMM'dir. Elinde güç olanın millete dayatmalarda bulunma dönemi artık kapanmıştır. Halka rağmen iktidar mümkün değildir. Milletin beklentilerine kulak tıkama dönemi artık geri dönmemek üzere geçmişte kalmıştır.

"Türkiye'de ret, inkar ve asimilasyon politikaları da artık ayaklarımızın altındadır" diyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "O kapı artık kapanmıştır" dedi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Adıyaman'da toplu açılış töreninde konuştu. Biz kardeşliğimizi güçlü tuttuğumuz sürece kimse bizi yıkamaz diyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Ben Türk'ü, Türk olduğu için sevmiyorum. Kürt'ü, Kürt olduğu için sevmiyorum. Arapları, Arap olduğu için sevmiyorum. Onları Allah'ın kulu olduğu için seviyorum" dedi. Tek millet, tek vatan, tek bayrak, tek devlet vurgusu da yapan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Bu 780 bin metrekarede ikinci bir devleti isteyenler kusura bakmasınlar, onlar kendilerine nerede devlet buluyorsa buyursunlar oraya gitsinler" dedi. Başbakan Erdoğan, "Bu topraklar üzerinde ne sorun varsa birlikte çözdük, bundan sonra da birlikte çözeceğiz" dedi.
'BURASI NE MISIR, NE SURİYE'DİR'
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, sandıktan netice alamayanların, başka yollara başvurarak milletin huzurunu kaçırmaması gerektiğini belirterek, "Burası ne Mısır'dır, ne Suriye'dir" şeklinde konuştu.
'HALKA RAĞMEN İKTİDAR MÜMKÜN DEĞİLDİR'
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'de sandık sonuçlarını ayaklar altına ama döneminin kapandığını belirterek, "Halka rağmen iktidar mümkün değildir" dedi.
'TUZAKLARI TEK TEK BOZMALIYIZ'
Türkiye'nin geçmişte yaşadığı ağır acıları bir daha yaşamamasını istediklerini belirten Başbakan Erdoğan, "Kahramanmaraş'ın, Çorum'un, Sivas'ın, Gazi Mahallesi'nin o derin acılarını o büyük acılarını bize tekrar yaşatmak isteyenlerin tuzaklarını tek tek bozmak zorundayız" şeklinde konuştu.
Huzur ve kardeşlik ortamını sabote edenin tarihi vebalin altında kalacağını belirten Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Doğu'nun, Güneydoğu'nun kanı üzerinden uyuşturucu ticareti yapanlar, rant devşirenler, tuzaklarda maşa olanlar bunun altında ezilirler, bunun hesabını veremezler" dedi.
KATO'DAN ÇOK GÜZEL HABER GELDİ
Şırnak'tan, Kato Dağı'ndan çok güzel haber aldım, beni çok mutlu etti. Yıllardır terörle, ölümle anılan Kato Dağı'nda artık askerimiz halay çekiyor oradaki vatandaşlarımızla.Cudi'den aylardır ölüm haberi gelmiyor. Şimdi birileri çıkıp bu ortamı bozmak istiyor ama biz izin vermeyeceğiz. nbsp; Barışı bozan bunun altında kalır. Huzur ortamını bozan bunun tarihi vebali altında kalır. Oraları, o dağlar ölümün, savaşın değil pikniğin, halayın dağları olacaktır.Biz tüm sorunlarımızı konuşarak, istişara ederek ve en önemlisi kardeşlikle çözeceğiz.
'SEVSİNLER SENİ...'
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Barışa Evet, Savaşa Hayır" mitingleri düzenleyeceklerini açıkladığını hatırlatan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan şunları söyledi: "Sevsinler seni. Sen Çanakkale'de savaşa hayır diyebildin mi, Haçlı zihniyetine karşı hayır diyebildin mi, o gün senin yanında, tabii senin demeyeceğim, o gün bizim yanımızda kimler vardı Suriyeli Müslüman kardeşlerimiz vardı, Bosnalı Müslüman kardeşlerimiz vardı, dünyanın değişik yerlerinden Müslüman kardeşlerimiz vardı. Niye gelmişlerdi Türkiye'de bizim Müslüman kardeşlerimiz öldürülüyor diye gelmişlerdi" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...