Başbakan Erdoğan, Hollande ile görüştü

Başbakan Erdoğan, Hollande ile görüştü

GÜNDEM Haberleri

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan G20 zirvesi için geldiği St. Petersburg'da Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ile ikili bir görüşme yaptı.

Basın mensuplarının görüşme öncesi kısa görüntü almasına izin verildi. Görüşmeye Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek katıldı. Görüşmede Erdoğan'ın Suriye'de Beşşar Esad rejiminin kimyasal silah kullandığına dair verileri Fransa cumhurbaşkanı ile paylaştığı belirtiliyor. Erdoğan'ın ABD Başkanı Barack Obama ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le ikili görüşmeleri ise henüz netleşmedi. Kremlin, Erdoğan ve Putin'in bir araya geleceğini, Suriye ve Mısır başta olmak üzere Ortadoğu'da yaşanan gelişmeleri ele alacaklarını açıklamıştı. Gün içinde Singapur Başbakanı Lee Hsien Loong ile de görüşen Erdoğan, yarın Almanya Şansölyesi Angela Merkel ve BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'la bir araya gelecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...