Başbakan Erdoğan Haliç Metrosu'nun açılışında konuştu

Başbakan Erdoğan Haliç Metrosu'nun açılışında konuştu

GÜNDEM Haberleri

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Metro Köprüsü'nün açılış töreninde konuştu, gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Başbakan Erdoğan açılış töreninde konuştu.
İşte Başbakan'ın konuşmasından satırbaşları;

DÜNYA MARMARAY'I KONUŞUYOR

Dünyanın bir çok yerinden insanlar gelip Marmaray'ı deniyor. Dünya Marmaray'ı konuşuyor. Buralara geldik hamdolsun. inşallah şimdide Haliç'teki bu köprü konuşulacak. İstanbullu kardeşim bu tecrübeden uzak kalmasınlar. 1994'te İstanbul'da belediye başkanı seçildiğimiz günden itibaren toplantılar için resmi temaslar için ziyaretler için zaman zaman yurt dışına giderdim. Gittiğimiz bir çok ülkede gelişmiş imkanları gördüğümüzde refahı huzuru gördüğümüzde bunlar bizim ülkemizde neden yok diyerek iç geçirirdim. Yollara bakarak metroya bakarak bizim milletimizden bunlar neden esirgeniyor diye hayıflanırdım. İstanbul 20 yıl önce neydi Türkiye neydi. Çöplükten geçiliyor muydu? Susuzluk ne haldeydi biliyorsunuz. Hava kirliliğini hatırlayın.

İÇİMİZDE BUNUN BURUKLUĞU VARDI

1945'te yıkılan ülkeler toparlandı ve en iyi hizmeti sunar hale geldi. Türkiye bu ilerleme yarışında geride kaldı. Onlar yaptı bizim milletimiz seyretmek zorunda kaldı. Aciz idareciler sebebi ile. AVrupa'da işçi olarak gelen kardeşlerimiz ayrı bir dünyayı çok farklı bir ortamı anlattılar. Oradaki yolları, metroları, hızlı trenleri anlattılar. Hatırlayın giderlerdi geldiklerinde bize çikolata getirirlerdi çünkü o da yoktu bizde. Onlar dahi yoktu bizde. Bize uçağa binmenin nasıl bir duygu olduğunu anlatırlardı. Benim milletim yıllarca sadece iç geçirdi, hayranlıkla dinledi. Çünkü uçağa binmek neydi bilmiyordu. 1994'te iş başına geldiğimizde inanın içimizde bu farklılığın burukluğu üzüntüsü vardı. Onun için çok çalıştık. Londra'da Paris'te Berlin'de Tokyo'da ne varsa İstanbul'da da o olacak dedik. Orada insanlar hangi imkanlara sahipse İstanbulda da insanlar o imkanlara hatta daha fazlasına sahip olacak dedik. Eğitimde sağlıkta adalet ve emniyette ulaştırmada cumhuriyet tarihimizin en büyük yatırımlarını gerçekleştirdik. Bir çok alanda batı standartlarının bile üzerine çıktık. Batı uçağa mı biniyor artık benim vatandaşım da uçağa biniyor. Ankara İstanbul arasında lüks uçaklara binmek mümkün. Göreve geldiğimizde sadece THY vardı şuanda 6-7 özel sektör şirketi bile taşımacılık yapıyor. Dünya ülkeleri arasında THY bakıyorsunuz ilk 7 arasında yerini alıyor. Batıda modern otobanlar mı var benim ülkemde de var. Cumhuriyet tarihinde 6700 km yol yapıldı. Biz 17 bin km bölünmüş yol yaptık. Farkımız bu. Batının hızlı trenleri mi var bizde de var. Eskişehir Ankara şimdi İstanbul hızla devam ediyor kısa zamanda o da bitecek.

Başka ülke şehirlerinde metro ağları mı var artık bizim şehirlerimizde nbsp; de var. Bizim ülkemiz de artık hızla bunlara kavuşuyor. Gelişmiş ülkelerde ne varsa milletimizi bunlarla buluşturuyor, daha modernlerini yapıyor onlardan çok daha köklü reformlar yapıyoruz. Benim aziz milletim her şeyin en iyisini hak ediyor.

KILIÇDAROĞLU'NUN SEVİYESİ BU

CHP'nin genel müdürü Uluslararası bir gazeteye Türkiye düşmanı bir gazeteye röportaj vermiş. Diyor ki 'Türkiye kurulduğu tarihten 1071'den bu yana yüzünü medeniyete çevirmiştir' diyor Türkiye 1071'de mi kuruldu? Şimdi bunun neresini düzelteceksin. Seviye bu. CHP Genel Müdürü'nün seviyesi bu. 1071'i Türkiye'nin kuruluş tarihi bilen bir genel müdür var CHP'nin başında. Güya kendince Ortadoğu'yu aşağılıyor. Birilerinin gözüne girmeye çalışıyor, tarih bilgisi 0, coğrafya 0, din kültürü ve ahlak bilgisi 0, siyaset zaten 0, özgüven 0'ın altında. AK Parti'nin bu ülkeyi nereden nereye getirdiğini herkes biliyor. Hastane kapılarında rezil ettiler vatandaşı, yoksula yoksulluğa, yasaklara bu ülkeyi teslim ettiler. Sadece şu İstanbul'da hava kirliliğine çöpe susuzluğa mahkum ettiler. Şimdi çıkmış medeniyetten bahseidyor. CHP zihniyeti budur, iş yapmaz iş yapılmasına da izin vermez. Tüm bu istasyonlarda metro istasyonlarında katlı otoparklar yapacağız. 100 Bin araçlık parktan bahsetti. Meclis'te dün ne oldu CHP'liler ret vermiş. Ya başkan sen bunların evet vereceğini mi zannediyordun. Nerede hayırlı bir iş var bunlar onun karşısındadır. Bunların cibiliyetinde o var. Bunlar malesef akşam bir farklı konuşur sabah bir farklı konuşurlar. 94'te İstanbul'da 2002'de tüm Türkiye'de bu zihniyetten kurtulduk. CHP'den istanbulu devraldığımda çöptü, susuzdu kirliydi. CHP zihniyeti zaten çöptür, kirliliktir, susuzluktur. Nerede o varsa bunları orada görürsünüz. Türkiye'nin nasıl hızlı treni olurk burası Almanya mı diyerek bunu engellemek istiyorlar.

17 ARALIK OPERASYONU

İşte oyunu gördünüz, paralel yapıyı gördünüz bu yapı 3. Havalimanı için adımlar atmadı mı işadamlarını müteşebbislerini hemen şüpheli sıfatı ile çağırma yoluna girmediler mi gittiler. Dün 17 Aralık dalgası ile alakalı tutuksuz yargılama veya takipsizlik kararı çıktı birileri rahatsız oldu. Paralel yapının borazanları rahatsız oldular. Neymiş yargı bitmiş. Tamam da 17 Aralık'ta siz neredeydiniz. Nye göre hangi delille neler atıldı. Herşey bir senaryoydu. Bunun aktörleri ve aktristleri vardı. Bunlar da onun barazanları, dalkavuklarıydı. Bunların içerisinde AK Parti'nin kapatılmasını isteyecek kadar ileri giden demokrasiden nasibini almamış olanlar vardı. Bunlar, İstanbul'un nasıl üçüncü köprüsü olur, Marmaray nasıl boğazın altından geçer gibi sorular soracak kadar nasipsizdiler. Bunları hazmedemiyor ve bunlardan rahatsız oluyorlardı. CHP yapmaz ama aynı zamanda yaptırmaz. Biz yaptık, yapıyoruz ve yapacağız. Biz bu ülkeyi büyütmeye bu ülkeye hizmetkarlık yapmaya devam edeceğiz. Mayıs ve Haziran aylarında İstanbul'da sokak hareketleri başlattılar.

KABATAŞ'TAKİ OLAYLARIN ALTINDA KALDILAR

Kabataş'ta yavrusu ile beraber orada bir kızımıza yapılan saldırı ile alakalı şimdi onunda üzerinde oynamaya başladılar. O günden bu yana sesleri çıkmayanlar şimdi onun öyle değil böyle diyerek bunu yalanlamaya kalkıyorlar. Yazık yazık. Medya dünyasında amiral olarak geçinenlere sesleniyorum. Hele hele bugün atılan başlığı kendilerine hatırlatıyorum. Bunun altında da boğulacaksınız. Bu attığınız manşetler de doğru değil. Sizler adli tıp raporlarını nereye saklayacaksınız. Neresine koyacaksınız. Bütün görüntüleri koyun bir kenara bu bayanların orada aldığı darbeyi ne yapacaksınız. Bunların hayatı yalan üzerine inşaa edilmiştir. Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Ocak aradan 8 ay geçti. Şimdi kendilerine göre yeni yeni senaryo hazırlıyorlar. Şimdi o hanımefendi ve çocuğu ile ilgili yeni bir hazırlık içindeler. Benim milletim bunu yutmaz. Herşey açık net ortada. O zaman savcının bütün tespitleri ortada adli tıp raporu ortada ve şimdi siz bunu tersine çevirmek istiyorsunuz niye altında boğulduğunuz. Şimdi bundan kurtulmaya çalışıyorsunuz kurtulamazsınız. Tarih sizi affetmeyecek. Tarih bu yanlışın yanında yer alan medyayı da affetmeyecek. Unutmayın 30 Mart bir dönüşüm olacak. İleri demokrasinin kırılma noktası olacak. Onun için ben tüm vatandalarımdan durmadan evelallah bir olarak, iri olarak diri olarak bu yolda gayretle kapı kapı dolaşarak bu yola devam etmelerini istiyorum. Çünkü, bunlar şimdi her türlü iş birliğine girerler ve girdiler. AK Parti iktidarı 30 Mart'ta güçlenerek çıkacak. Türkiye'ye zarar vermek istediler. Oradan sonuç alamadılar 17 Aralık ile kirli hedeflerine yürümek istediler.

HSYK KANUNU

Dün biliyorsunuz birileri en zor zamanlarda başörtüsüne furuat diyordu. Teferruattır diyordu. Bugün de o başörtüsü düşmanlarının değirmenine su taşıyorlar. Bu milletin hangi milli değeri varsa bunlar ona düşmanlık sergiliyor. Bu milletin hangi değeri varsa onu istismar etmek istiyorlar. Bizler de bu aziz millet de bu figürünlara ve onların arkasındaki karanlık odaklarla mücadeleye devam edeceğiz. Bu ülke büyümeye devam edecek, bu ülkedeki kardeşlik büyümeye devam edecek. Dün gece sabaha kadar HSYK ile ilgili yasa Meclis'te kavga gürültü devam etti. CHP'den 5-10 kişi var, MHP'den de 5-10 kişi vardı. Ama hamdolsun kadromuz bütünüyle orada ve Meclis'ten HSYK Kanunu çıkardılar. Sabaha kadar çıkardılar. Yürüyeceğiz inancımızla azmimizle, milletimizden aldığımız vekaletle yürüyeceğiz. Barış içinde kardeşlik içinde gelceğe ilerlemeye devam edecek, istedikleri iftirayı çamuru atsınlar ellerindeki medya gücüyle istedikklerini yapsınlar.

BU TAM BİR SAYGISIZLIK VE DENSİZLİKTİR

İşte Peygamber Efendimizi Mirac'dan indirip kamyona bindirecek kadar ahlaksızdır bunlar. Bunlara fırsat verilmeyecek. Gezi olayları sırasında Kadıköy'de bir duvara şunu yazdılar. Zulüm 1453'te başladı. Kardeşlerim bunlar bu. Ankara'da bayrağımızı sokakta ateşe verdiler. Bu CHP değilmi yahu. Siirt'teki mitinginde bir tane Türk Bayrağı sallandıramadı, sallandıramaz. Ne kadar manevi değerimiz varsa saldırdılar. Bunlar bu kadar alçak ve hain. Şimdi o malum paralel yapı bunlarla aynı safta. Bu paralel yapı aynı ittfakta buluştular. Yıkım içinde bir araya geldiler. Bu oyuna gelmeyin. Bunlarda iyi niyet filan yok. Cehennemin yolları iyi niyet taşları ile işlenmiştir unutmayın. Bunlar böyle kandırdılar. Günde 5 kez alnı secdeye varan insanların bunlarla işi olmaz diyorum. Milletini bayrağını sevenlerin bunlarla işi olmaz diyorum. Yine sölüyorum Sevgili Peygamberimizi kendi kirli işleri için alet edecek kadar saygısız ve densiz kişilerle benim saf temiz ihlaslı kardeşimin işi olmaz. Cenneti cehennemi hatta Azrail aleyhisselamı ekranlara taşıyacak kadar densizleşenlerle benim milletimin işi olmaz. Biz işimize bakacağız. İstanbul'da işimize bakacağız. 11 Yıldır biz iş üretiyoruz, hizmet üretiyor onlar laf üretiyor engel üretiyor. Biz tuzağa düşmeyeceğiz. Aşkla şevkle sevda ile hizmet üretmeye devam edeceğiz. Medya'da istedikleri yalanı söylesinler iftira atsınlar bizi buraya medya getirmedi millet getirdi millet. Siz getirdiniz. Bizden emaneti alacak da millettir. Göreceksiniz kurdukları tüm tuzaklar tarih olacak. 30 Mart millet iradesinin tekrar kükrediği tarih olacak. Türkiye'nin 2023 hedefleri önünde tüm girişimleri temizlediği tarih olacak. Bizler önce Allah sonra da sizlerle birlikte yürüdük hep böyle oldu ve yine hep böyle olacak. Allah yar ve yardımcımız olsun. Evet Şişhane Metrosu hayırlı olsun tüm milletime. Emeği geçenleri başta başkanımızı ve ekibini yüklenici firmayı mimarı mühendisi işçisine kadar herkesi şahsım, ülkem ve milletim adına tebrik ediyor kendilerine teşekkür ediyor hepinizi sevgi ve saygı ile selamlıyorum' dedi.
Yunus Emre Arvas / TG.COM.TR

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...