Başbakan Erdoğan, 'Faiz lobisine hesabını soracağız'

Başbakan Erdoğan, 'Faiz lobisine hesabını soracağız'

GÜNDEM Haberleri

'Gezi'nin arkasındaki gizli güçlere seslenen Başbakan Erdoğan, 'Milletimin alın terini sömüremeyeceksiniz' dedi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dün önce Adana daha sonra Mersin ve Ankara'da halka hitap etti; Gezi olaylarıyla ilgili net mesajlar verdi. Ankara'da yüzbinlerce kişinin karşıladığı Başbakan Erdoğan, özetle şunları söyledi: "Bizim bu dünyada sadece Rabbimize bir can borcumuz var. 76 milyonun partisiyiz. Siz bize hangi rotayı çizdiyseniz o rotada yürüdük ve yürümeye devam edeceğiz. Dik durun ama dikleşmeyin. Birkaç çapulcunun yaptıklarını yapmayız. Onlar kamunun mallarını yakıp yıkarlar, sivil vatandaşın esnafın dükkanlarını tarumar ederler. Çapulculuğun tanımı budur. Onlar bu ülkenin başbakanına küfredecek kadar alçaktır. İnanın, onların yüzde 95'i nbsp;Gezi Parkı'nın nerede olduğunu bilmez. Ben orada doğdum büyüdüm. Şu anda etrafı yakıp yıkanlar, bunları hangi özgürlük adına yapıyor? Bu ülkede 10 yıllardır başı örtülü olduğu için üniversiteye giremeyenlerin özgürlüğü noktasında siz ne yaptınız? Biz meydanlara dökülmedik. Hukuk içinde kalarak mücadelemizi verdik. Kendi başbakanına ağza alınamayacak şekilde küfreden bir gençlik benim gençliğim olamaz. Samimi olarak sesleniyorum, eğer siz gerçek manada çevreciyseniz bu başbakan emrinizde. Bize bazı marjinal gruplar değil, millet hesap sorar. Milletin de hesap yeri sandıktır. Bizi millet getirdi, millet götürür. Yakıp yıkacağına sabret, 7 ay sonra sandıkta görüşelim. Yaptıkları sadece yıkıp yakmak. Bununla kalmadılar, benim başörtülü kızlarıma, bacılarıma saldırdılar. Dolmabahçe Camii'ne bira şişeleriyle girdiler. Türkiye'de artık çete, mafya, cunta dönemi bitti. Faiz lobisi kendine çeki düzen versin. Faiz lobisi yıllarca milletin alın terini sömürdü. Bundan sonra sömüremeyeceksin. Çok sabrettik. Olay sadece bu yapıyı oluşturan birkaç banka değil kim varsa hepsi için söylüyorum: Siz ki bize karşı böyle bir mücadeleyi başlattınız. Bunun bedelini ağır ödeyeceksiniz. Utanmadan, sıkılmadan borsayı çökertme gayreti içine girenler, borsada Tayyip Erdoğan'ın parası yok, çökersen sen çökeceksin. Biz spekülatörlere izin vermeyiz. Senin spekülatörlüğünü yakalarsak, kim olursan ol ümüğünü sıkarız. Geçmişte birileriyle belki anlaşıyordunuz, milleti sömürüyordunuz, artık bu geçmişte kaldı. Şimdi sömüremeyeceksiniz. Sabrettik, sabredeceğiz yine ama sabrın da bir sonu var. O sebeple göstericilerin arkasına sığınarak siyaset yapanlar önce siyasetin ne olduğunu öğrensin. Kimse umutsuz olmasın. Türkiye bunu da aşacak." nbsp;
POLİSİ?YEDİRTMEM
Başbakan Erdoğan, CHP Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum ve Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'ün tahrik dolu mesajlarına tepki gösterdi. Erdoğan, "Benim polisime saldırıyor, hakaret ediyor. Bu polis milletin polisi. İşte bir polisimizi şehit ettiler. Onun da hesabını soracağız. Hatay'ın intikamı alındı diyorlar. Bunlar bu denli haddini aşmış bir siyasi parti. Biz bunlara uymayacağız ama polisimizi de onlara yedirtmeyeceğiz" dedi.
nbsp;Başbakan Erdoğan, 'Faiz lobisine hesabını soracağız'
Muhteşem karşılama
Başbakan Erdoğan'ı, Adana ve Mersin ve Ankara'da yüzbinlerce kişi karşıladı. Başkentte Esenboğa havaalanı ile şehir merkezi arasında hayat durdu. Yol boyundaki binalarda Türk bayrakları ve Erdoğan'ın fotoğrafları asılırken, vatandaşlar da ellerinde Erdoğan'ı destekleyen yazılı döviz ve pankartlarla ay yıldızlı bayraklar taşıdı. Havaalanından şehir merkezine kadar olan güzergahta Erdoğan'ın sık sık aracının önü kesildi. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, "Millet Başbakanına, demokrasiye sahip çıkıyor" dedi.



Vatandaşa devlet nbsp;bankası tavsiyesi

Erdoğan, CHP'nin yerel yönetim anlayışını eleştirerek, "Bu zihniyet kirlidir. Bir tanesi çıkmış: 'Ne sağcıyım, ne solcu, çapulcuyum, çapulcu' diyor. Bunları ihya etmeyin. Bunlar yıllarca bu milletin sırtından geçindiler. Millet olarak bunlara dersini verme zamanı. Onları biliyorsunuz. Devletin bankaları var diyorum size ne demek istediğimizi anlarsınız" dedi.



Yeşil istiyorsanız AKM'yi yıkıp ağaçlandıralım
Başbakan Erdoğan Ankara'daki karşılamanın üçüncü durağı olan Altınpark'ta toplanan vatandaşlara da hitap etti. Erdoğan, konuşmasında sanatçıların Gezi parkı eylemlerine desteğini eleştirdi. Erdoğan, "AK Parti sizin sanatınıza mı mani oldu. Neyinize mani oldu da bu yaygarayı koparıyorsunuz? Bir sıkıntınız vardı da niye bizimle görüşmediniz? İstanbul'da Muhsin Ertuğrul'u yıktık, dediler ki "oraya cami yapacaklar" Ama ne yaptık? Muhteşem bir tiyatro merkezi yaptık. Altında 3500 kişilik kongre merkezi yaptık. Şimdi gelmişler AKM'nin çatısına çıkıyorlar; "Yıktırmayız." Ona senin gücün yetmez, yıkacağız. Niye? Daha güzelini yapmak için. Ama illa da yeşil istiyorsan, park istiyorsan, AKM'nin yerine yeşil yaparız, park yaparız... Çatıya çıkmakla bize geri adım attıramazsınız. Bu milletin iktidarına saygı duymayanlar bunun bedelini öder" dedi. nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...