Başbakan Erdoğan emekli vaiz Çöllüoğlu'nun cenazesine katıldı

/ Kaynak: AA
Başbakan Erdoğan emekli vaiz Çöllüoğlu'nun cenazesine katıldı

GÜNDEM Haberleri  / AA

Cuma namazını Sami Efendi Camisi'nde kılan Başbakan Erdoğan, burada Muradiye Vakfı kurucusu, emekli vaiz Rıza Çöllüoğlu'nun cenaze namazına katıldı.

Başbakan Erdoğan, cuma namazı için Demetevler'de bulunan Sami Efendi Camisi'ne geldi. Burada cuma namazını kılan Erdoğan, daha sonra, hayatını kaybeden Muradiye Vakfı kurucusu, emekli vaiz Rıza Çöllüoğlu'nun cenaze namazına katıldı. Cenaze namazını Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Hasan Kamil Yılmaz kıldırdı. Yılmaz, namaz sonrası helallik isterken Çöllüoğlu'nun 85 yıllık hayatı boyunca güzel eserler verdiğini ve güzel insanlar yetiştirdiğini söyledi. Yılmaz, Çöllüoğlu'nun mekanın cennet olması temennisinde bulundu. Edinilen duaların ardından cenaze Başbakan Erdoğan ve diğer katılanlar tarafından bir süre omuzlarda taşındı. Cenaze toprağa verilmek üzere Karşıyaka Mezarlığına götürüldü. nbsp;
Başbakan Erdoğan, Çöllüoğlu'nun yakınlarına, vakıf yöneticilerine başsağılı dileğinde bulundu. nbsp;Cenaze namazına, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Yardımcıları Beşir Atalay ve Bekir Bozdağ, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Saadet Partisi eski genel başkanı Recai Kutan, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, bazı AK Parti genel başkan yardımcıları ve milletvekilleri ile çok sayıda vatandaş da katıldı.
Hafız Rıza Çöllüoğlu
Çöllüoğlu, 1928 yılında Kızılcahamam ilçesinin Korkmazlar köyünde dünyaya geldi. Köyünde hazıflığını tamamladıktan sonra İstanbul'a giden Çöllüoğlu, burada yoğun dini eğitim aldı. Çöllüoğlu, İstanbul'da Nuruosmaniye, Beyazıt ve Fatih camilerinde müzenlik yaptı. 1949'da Ankara'da Kağnıcıoğlu Camisi imam hatipliğine atanan Çöllüoğlu, 1976'ya kadar Ankara'da vaiz olarak görevini sürdürdü. Emekli olan Rıza Çöllüoğlu'nun öncülüğünde, 1978 yılında Muradiye Eğitim ve Kültür Vakfı kuruldu. Vakıf bünyesinde çok sayıda Kur'an kursu, yurt, okul öncesi eğitim kurumu, ortaokul ve lise bulunuyor.
GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...