Başbakan Erdoğan: Düpedüz vatana ihanet

Başbakan Erdoğan: Düpedüz vatana ihanet

GÜNDEM Haberleri

Başbakan, gizli MGK belgelerinin yayınlanmasına tepki gösterdi: Devletin mahremi vardır. Bunun adı basın özgürlüğü değil, düpedüz vatana ihanettir.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, üç günlük Trakya çıkarmasının ikinci gününde Tekirdağ'daydı. Önce kent merkezi, ardından da Çerkezköy ve Çorlu'da düzenlenen toplu açılış törenine katılarak halka hitap eden Erdoğan, konuşmasına bölgeye yapılan yatırımları anlatarak başladı. 2004 MGK kararları ve ardından "fişleme" olduğu iddia edilen belgelerin yayımlanmasını ilk kez doğrudan yorumlayan Başbakan Erdoğan, özetle şu mesajları verdi: "Üzerinde gizlilik belgesi olan bilgilerin sızdırıldığı ortaya çıktı. Hükümeti fişlemekle suçlayanlara sesleniyorum; bu istihbari bilgileri acaba adamlarınıza, yandaşlarınıza kimler sızdırdı? Anayasada bu konularla ilgili çok açık yasaklar var. Yasaklar fikir özgürlüğüne olursa karşıyız, ama devletin öyle mahremleri vardır ki kimsenin ifşa etme hakkı yoktur. MGK toplantılarındaki çalışmaları birileriyle mi paylaşacağız? Ama içeride ihanet içinde olan birileri bunu servis ediyor. Dışarıda birileri de 'köşe yazarıyım' deyip, bunu birileriyle paylaşarak yapıyorsa bunun hesabını yargı sorar. Çünkü anayasamızda, yasalarda bunlar var. Devletin de, ailelerin de mahremi vardır. Buna dokunduğunuz anda yargı da gereğini yapmak durumundadır. Yapmıyorsa, yargı da anayasa suçu işliyor. Bununla ilgili Başbakanlık, MGK ve MİT suç duyurusunda bulundu. Neymiş, basın özgürlüğü... Sevsinler böyle basın özgürlüğünü... Bunun adı özgürlük değil, düpedüz vatana ihanettir, başka bir şey değil. Fişleme yaptığımızdan bahsedenler var. Bize güvenenler böyle bir derdin içinde olmadığımızı bilir. Açık söylüyorum. Bu kampanyayı yürütenler, eğer bunları biz açıklamaya başlarsak ülkemizde yer yerinden oynar." nbsp;Başbakan Erdoğan, bölgeye yapılan yatırımları da şöyle anlattı: "Bugün 318 trilyon liralık yatırım Tekirdağ'la buluşuyor. Çerkezköy'de 376, Çorlu'da 308 trilyonluk yatırım açacağız. Edirne'yle birlikte 3 günde Trakya bölgesine 3 milyar 277 milyon liralık eser kazandırmış olacağız. Trakya çok hızlı kirleniyor. Tamamına yakını CHP'li olan bu belediyeler bu sorunu çözmedi, çözemedi. Çevre, ağaç deyince istismar etmek için öne çıkanlar, kirlilik karşısında sustular. Neredeydi Geziciler, Ergene Çayını niye gelip de görmediler?" nbsp;
Akşam da Tekirdağ Valiliği'nin verdiği yemekte konuşan Erdoğan, son günlerde Hakkari'yi karıştırmak isteyenlerin olduğunu belirterek, onlara rağmen bölgeye yatırımın süreceğini söyledi. Erdoğan daha sonra Trakya gezisinin son durağı olan Edirne'ye geçti.


HALKIN ARASINA KARIŞTI
Başbakan, Tekirdağ çıkarmasının ikinci gününde Çerkezköy ve Çorlu'da toplu açılışlara katıldı. Kürsüden indikten sonra vatandaşların arasına karışan Erdoğan, çocuklara satranç takımı dağıttı. Küçük bir çocuk da Başbakan'a Türk bayrağı verdi.



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...