Başbakan Erdoğan, Devletteki örgütü ortaya çıkaracağız!

Başbakan Erdoğan, Devletteki örgütü ortaya çıkaracağız!

GÜNDEM Haberleri

Başbakan Erdoğan: Bu iş siyasi mühendisliktir. Devlet içinde devlet gayretiyle adım atıyorlar. Bu örgütlenmeyi ortaya çıkaracağız.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "devlet içindeki örgütü" meydana çıkaracaklarını söyledi. Erdoğan, Macaristan Başbakan'ı Victor Orban ile düzenlediği ortak basın toplantısında, son operasyonlara yönelik görüşlerini dile getirdi.Başbakan özetle şunları kaydetti: "Ortada çok çok kirli bir operasyon söz konusu. Şunu bir defa bilmeniz, bilmemiz gerekir. Biz 11 yıllık bir iktidarız. Türkiye'nin nereden nereye geldiği malumdur. İktidarımızın nelerle mücadele ederek buraya geldiği de malumdur. Bu mücadelelerde atılan adımların, ulusal boyutu olduğu kadar uluslararası boyutu önem arz etmektedir. Türkiye'de, biz 2023 yılının Türkiye'sinin ilk 10 içinde yer almasının kavgasını verirken, bunun için dünyayı hallaç pamuğu gibi atarken, ama birileri de biz Türkiye'nin bu hızlı gidişini nasıl durdururuz bunun gayreti içinde.
Bunun dışarda heveslileri planlayıcıları olduğu gibi bunların ülkemizde de uzantıları var. Bunların kimler olduğunu sizler de tahmin ediyorsunuz. Gezi olaylarıyla başlayan bir süreç oldu, ondan sonra şimdi yeni bir adım attılar. Şunu çok açık net söylemek zorundayım. 14 ay dinleme izleme yapılıyorsa, bu konuda kendi üslerine bunlar haber verilmiyorsa, buradaki mühendislik yolsuzlukla değil siyasi mühendisliktir. Bu da bir nevi çetelerdir. Çeteler devletin içinde devlet olma anlayışla süreci istedikleri gibi yönetme gayreti içinde girme olayıdır.
Bizim kamu bankalarımız, Avrupa bankaları arasında derece almış bankalardır. Bu bankaları yaralama hedefi de yer almıştır. Bunların da Türkiye'de uzantıları var. Tespitimiz var, tahminimiz var. Ama aynı zamanda da tabi Türkiye'de de bunun uzantıları var. Şu anda maalesef devlet içinde bir devlet gayretiyle bu adımları atıyorlar. nbsp;Fakat bu örgütlenmeyi kesinlikle meydana çıkaracağız. Bu babamızın oğlu olsa dinlemeyiz. nbsp;
Pek çok değişik şeyler söyleniyor. Bakan arkadaşlarımla ilgili spekülasyonlar oluyor. Biz zaten bunlara alıştık. Bunları ne yazık ki daha önce biliyorsunuz biz 28 Şubatları biz medyayla gördük. Onlar o karanlık işleri çevirdiler. Daha sonra bunlara STK'lar karıştı. Hani o beşli çete diye ortaya çıkan gruplar. Şimdi bunun değişik bir versiyonu uygulanıyor. Biz gereken çalışmayı gerektiği şekilde yapacağız. nbsp;
Bunu 'muhalefet, yavru muhalefet istedi' diye yapmayız. Çok farklı bir Türkiye gördükleri için kuru sıkı atabiliyorlar. nbsp;Bizim abdestimizden şüphemiz yok, namazımızdan da şüphe etmeyiz. nbsp;Ha yapılan birçok olumlu faaliyetleri, olumsuza dönüştürme gayretleri var ki, bunlarda aradıklarını bulamayacaklar.
Değişiklikler, valilerimizin şu anda görevi kötüye kullanma anlayışından hareketle orada kendilerinin bir defa bir tasarrufudur. Buna yetkisi vardır. Bu çok daha farklı illere sıçrayabilir. Nerede buna benzer şeyler varsa, gereğini anında bunun yanında emniyet genel müdürlüğümüz içişleri bakanlığımız anında yapacaklardır. Bu iş anlaşılıyor ki böyle bir siyasi noktadaki mühendisliktir. Biz buna fırsat vermeyeceğiz.''


nbsp;Başbakan Erdoğan, Devletteki örgütü ortaya çıkaracağız!

Tam kadro "operasyon" zirvesi

Başbakan dün, yardımcılarıyla ve bakanlarıyla operasyon zirvesi yaptı. Toplantı sonrasında görüntülenen İçişleri Bakanı Muammer Güler ve Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın gergin olduğu gözlendi.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...