Başbakan Erdoğan, 'Çocukların yüzüne nasıl bakıyorsunuz'

Başbakan Erdoğan, 'Çocukların yüzüne nasıl bakıyorsunuz'

GÜNDEM Haberleri

Başbakan Erdoğan, Suriye'de çocukların ölmesine sessiz kalan dünyaya seslendi: Vicdanınızla yüzleşebiliyor musunuz.

Antalya'da Gazipaşa Havalimanı'nın resmi açılışını yapan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, net mesajlar verdi. Hükümetin Suriye politikasını savunan Erdoğan, "Şu anda Suriye'de bombalardan, kurşunlardan korunsa bile soğuktan, açlıktan, kıtlıktan hayatını kaybedenler var. Her gün Suriye'de çocuklar soğuktan donarak ölüyor. Türkiye'de ve dışarıda Suriye politikamızı eleştirenlere soruyorum. Dünyanın vicdanına sesleniyorum; çocuklarınızın yüzüne nasıl bakıyorsunuz? Allah aşkına, siz aynaya bakabiliyor musunuz? Biz Suriyeli, Gazzeli, Mısırlı çocukların hakkını savunmaya devam edeceğiz. Türkiye'nin büyüklüğüne bu yakışır" dedi. Bangladeş'te Cemaat-i İslami liderlerinden Abdülkadir Molla'nın idamına yönelik eleştirilerini sürdüren Erdoğan, "Ne yazık ki böyle hak ve adalet nazarı gerektiren meselelerde hep susanlar, bu defa da sustu. İşlerine geldiğinde idamı bir insanlık suçu olarak gösterenler, söz konusu şehit Abdüllkadir Molla olunca susmayı ve susarak onaylamayı tercih etti. Bu meselede de biz susmadık. Türkiye olarak susup onaylayanlardan olmadık. İdamın kardeş Bangladeş halkına zarar vermemesini gönülden arzu ediyorum. Çünkü biz, merhum Menderes idam edildiği zaman çok üzülmüştük. Bunların dünyada olmaması için şimdi biz aynı mücadeleyi kim olursa olsun vereceğiz" ifadelerini kullandı. Daha sonra Manavgat'ta 68 milyon lira tutarındaki 21 eserin açılışını gerçekleştiren Erdoğan, "Biz istismar ve korku üzerine siyaset yapmıyoruz. Bizim siyasetimiz, hizmet siyaseti. Bizler bu büyük milletin çok daha iyi yerlere gelmesi için çalışıyoruz. Bizim rüyalarımızı, hayallerimizi, bölgesinde ve dünyada güçlü bir Türkiye süslüyor. Pısırık, gölgesinden bile korkan, küçücük dünyasında, ürkek bir Türkiye bize yakışmaz" şeklinde konuştu.

nbsp;Başbakan Erdoğan, 'Çocukların yüzüne nasıl bakıyorsunuz'
30 MART AKŞAMI MİLAT OLACAK
AK Parti İl Başkanlığı'nca Expo Center Fuar Alanı'nda düzenlenen yemekte konuşan Erdoğan, Antalya'da bugün tarihî günler yaşandığını belirterek, "Yeni bir dönemin kapılarını aralıyoruz" dedi. Antalya ile birlikte 81 ilin belediye başkan adaylarının açıklamasının tamamlandığını belirten Erdoğan, "İnşallah 30 Mart akşamı Antalya'mızda bir milat olacak. Buna inanıyoruz" şeklinde konuştu. Erdoğan ve Türel eşleriyle birlikte partilileri selamladı.

nbsp;Başbakan Erdoğan, 'Çocukların yüzüne nasıl bakıyorsunuz'
Başbakan Erdoğan, Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) tarafından Pendik'te düzenlenen 400 bin fidanın dikim törenine katıldı. Erdoğan, ASKON Genel Başkanı Mustafa Koca ile birlikte fidan dikti.

GEZİ GÖNDERMESİ:
4'e karşı 400 bin fidan
Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın işbirliğiyle İstanbul Pendik'te 400 bin fidanın dikimi için tören düzenlendi. nbsp;Törende konuşan Erdoğan, "Ağaç bahanesi altında yapılan şiddet gösterileri karşısında ASKON net bir tavır ortaya koymuştu. Demişti ki eylemcilere, 'Eğer sizin derdiniz gerçekten ağaçsa biz 4'e karşı 400 bin fidan sözü veriyoruz.' Bugün işte bu sözün yerine getirildiğine hep birlikte şahit oluyoruz. 2 milyar 800 milyon fidanı toprakla buluşturduk. Bizim işimiz çevrecilik" dedi. nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...