Başbakan Erdoğan, bugün 60 yaşına girdi

Başbakan Erdoğan, bugün 60 yaşına girdi

GÜNDEM Haberleri

Aslen Rizeli olan Recep Tayyip Erdoğan 26 Şubat 1954'te İstanbul'da doğdu.

Öğrencilik yıllarında Milli Türk Talebe Birliği öğrenci kollarında aktif görev alan Recep Tayyip Erdoğan, aktif siyasete 22 yaşında dahil oldu; nbsp;1976 yılında MSP Beyoğlu Gençlik Kolu Başkanlığı'na ve aynı yıl MSP İstanbul Gençlik Kolları Başkanlığı'na seçildi.
SİYASETE ASKERİ DARBE ARASI
Erdoğan aktif siyasi kariyerine 1980 darbesi sırasında ara verdi. Siyasi partilerin askeri darbeyle kapatıldığı 12 Eylül 1980 döneminde, özel sektörde bir süre müşavirlik, üst düzey yöneticilik yaptı.
İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI
1983 yılında kurulan Refah Partisi ile fiilî siyasete geri dönen Recep Tayyip Erdoğan, 1984 yılında Refah Partisi Beyoğlu İlçe Başkanı, 1985 yılında ise Refah Partisi İstanbul İl Başkanı ve Refah Partisi MKYK üyesi oldu. nbsp;
Erdoğan, 27 Mart 1994 yerel seçimlerinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi.
BİR ŞİİR OKUDU VE...
Recep Tayyip Erdoğan, 12 Aralık 1997'de Siirt'te halka hitaben yaptığı konuşma sırasında, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından öğretmenlere tavsiye edilen ve bir devlet kuruluşu tarafından yayınlanan kitapta yer alan bir şiiri okuduğu için hapis cezasına mahkum edildi ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine son verildi.Erdoğan, 4 ay kaldığı cezaevinden çıktıktan sonra, 14 Ağustos 2001'de Adalet ve Kalkınma Partisi'nin kurucuları arasında yer aldı, Kurucular Kurulu tarafından Ak Parti'nin Kurucu Genel Başkanı seçildi. nbsp;
AK Parti,, kuruluşunun birinci yılında gerçekleşen genel seçimlerde, en yüksek oyu alarak, iktidara geldi. Hakkındaki mahkeme kararı nedeniyle 3 Kasım 2002 seçimlerinde milletvekili adayı olamayan Erdoğan, yapılan yasal düzenlemenin ardından 9 Mart 2003'te Siirt ili milletvekili yenileme seçimine katıldı. Bu seçimde oyların yüzde 85'ini alan Erdoğan, 22. Dönem Siirt Milletvekili olarak parlamentoya girdi. Böylece, Erdoğan'ın önünde Başbakanlık yolu da açılmış oldu.
11 YILDIR BAŞBAKAN...
Erdoğan, bugün 60. yılına girdiği ömrünün 11 yılını Başbakan olarak geçirdi. 15 Mart 2003 tarihinden bu yana Başbakanlık görevini yürüten Erdoğan, Türkiye Cumhuriyeti'nin kesintisiz en uzun Başbakanlık görevini yürüten kişisi de oldu.
FUTBOLUN ETKİSİ...
Siyasete çok genç yaşta dahil olan Erdoğan'ın kariyerinde futbol da büyük önem taşıyor; nbsp;
1969-1982 yılları arasında amatör olarak futbolla ilgilenen Erdoğan, futbol sayesinde disiplinli ekip çalışmasının ve takım ruhunun önemini de kavrama imkanı buldu.
HÜRRİYET

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...