Başbakan Erdoğan araya girdi, ilk kez bir araya geldiler

Başbakan Erdoğan araya girdi, ilk kez bir araya geldiler

GÜNDEM Haberleri

Kosovalı Türk liderler, Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın araya girmesiyle ilk defa bir araya geldi.

Kosova Demokratik Türk Partisi (KDTP) Genel Başkanı ve Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar ile Kosova Türk Adalet Partisi (KTAP) Genel Başkanı ve Mamuşa Belediyesi Başbakanı Arif Bütüç, Türkiye Başbakanı Recep Tayip Erdoğan'ın araya girmesiyle ilk defa bir araya geldi.

Bütüç'ün 2 yıl önce KDTP'den ihraç edilmesinden sonra ilk kez bir araya gelen iki liderin, Kosovalı Türkler'in milli bayramı olan 23 Nisan'da birlikte hareket etma kararı aldıkları belirtildi. osova'daki Türk toplumunun parçalanmasını istemeyen Başbakan Erdoğan'ın ailece görüştüğü yakın arkadaşı Haci İlyas Uka'yı aradığı ve iki liderin bir araya gelmesini istediği iddia edildi. Uka'nın Başbakan Erdoğan'ın isteğini Yağcılar ve Bütüç'e aktarmasının ardından dün iki liderin Priştine'de bir araya geldikleri ve görüşmenin yaklaşık bir saat sürdüğü belirtildi.

KDTP'den ihraç edildikten sonra KTAP'ı kuran Bütüç, 17 Kasım'da gerçekleşen yerel seçimlerde büyük başarı göstermişti. Türkiye'de yapılan yerel seçimler için Türkiye'ye giden Bütüç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya gelmişti. AK Parti'nin yerel seçimlerde gösterdiği başarı nedeniyle kutlama mitingi düzenleyen Bütüç'ü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan telefonla arayarak desteklerinden dolayı teşekkür etmişti. nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...